7 lucruri care să nu-ți lipsească din mașină la drum lung

0

Pleci în concediu sau ai o delegație la mare distanță de casă? Este important să fii prevăzător și să îți organizezi călătoria astfel încât să ai cu tine obiectele necesare în cazul unor situații neprevăzute.

Sunt puține împrejurările în care chiar să nu îți mai funcționeze motorul și să ai nevoie de tractare; în mare parte din cazuri neplăcerile pot fi ocolite. Mai jos găsești tot ce trebuie pentru a te descurca singur, fără să fie nevoie să apelezi la depanări.

Becuri auto

Arderea unui bec poate interveni oricând, fără a fi neapărat corelată cu funcționalitatea altor componente ale autoturismului. Este necesar să ai câte un bec din fiecare tip în mașină, pentru a nu depinde de magazinele cu piese. Aici vei găsi oferte de preț pentru becuri auto, pentru schimbarea cărora te poți documenta dintr-un tutorial video. Nu pleca la drum cu defecțiuni la sistemul de lumini!

Roată de rezervă

Multe autoturisme sunt dotate din fabricație cu loc special pentru roata de rezervă, un accesoriu foarte important pentru mașină. Roata trebuie să fie umflată și complet funcțională, astfel încât în cazul unei pene să pierzi cât mai puțin timp cu schimbul ei.

În ultimii ani, producătorii au fabricat roți de rezervă cu diametrul mai mic decât cel normal, ceea ce obligă șoferul să nu circule prea mult cu rezerva. În acest caz, respectă întotdeauna indicațiile înscrise pe roata de rezervă cu privire la distanța și viteza maximă de rulare!

Compresor

Un mic compresor de aer, alimentat de la sursa de curent a mașinii, este soluția pentru roțile dezumflate. Poți verifica și egala presiunea roților, pentru ca mașina ta să aibă stabilitate direcțională și manevrabilitate optimă în viraje. De asemenea, dacă trebuie să pui roata de rezervă, iar aceasta este dezumflată, compresorul te va ajuta să câștigi timp umflând-o într-un timp scurt.

Chingă de tractare

Pentru situațiile neplăcute când rămâi împotmolit în zăpadă sau noroi vei avea nevoie de o chingă de tractare și de un alt autoturism care să te remorcheze. Cumpără un produs de calitate, care să îndeplinească anumite standarde, altfel poți avea accidente.

Cabluri de curent

O baterie uzată te poate lăsa la greu în diminețile reci, tocmai când te grăbești mai tare. Cu două cabluri de curent în portbagaj vei fi mereu gata să primești curent de la un alt șofer binevoitor. În plus, poți fi chiar tu cel care ajută în cazul în care cineva are necazuri.

Lopată

Schimbările climatice din ultimii ani au arătat că nu mai poți pune bază în prognoza pe termen lung. Vremea se poate strica rapid iarna, iar pentru a evita să fii prizonier în zăpadă este indicat să ai mereu o lopată în portbagaj. O pereche de lanțuri și un săculeț cu nisip sunt de asemenea binevenite în lunile de iarnă.

Cablu USB pentru telefon de încărcare la brichetă

Când conduci pe distanțe lungi, navigația GPS este un instrument ce îți ușurează adeseori călătoria. Dacă folosești și internetul în același timp pentru eventualele modificări în timp real ale traficului, bateria telefonului va scădea rapid.

De aceea îți este indispensabil un încărcător cu adaptor auto. El îți va asigura bateria încărcată atunci când te vei da jos din mașină.

În concluzie, organizarea unei călătorii cu mașina impune dotarea cu anumite obiecte necesare în situații neprevăzute: becuri, roată de rezervă, compresor, chingă pentru tractare, cabluri de curent, lopată și încărcător. Cu ajutorul acestora vei avea un drum mai sigur, vei evita cheltuieli suplimentare și vei economisi timp. Conducând cu prudență vei ajunge întotdeauna teafăr la destinație.

Sursa: News 24 Romania.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close