A început votul la congresul extraordinar al PSD

Foto: news.ro
0 17

La congresul extraordinar al PSD, organizat în format online, cei peste 1.500 de delegaţi au început votul pentru viitoarea echipă de conducere a formaţiunii.

Actual, pentru şefia PSD candidează Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici.

Astfel, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, şi-a prezentat în cadrul discursului viitoarea sa echipă de conducere: Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Olguţa Vasilescu, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Daniel Băluţă, Vasile Dîncu, Doina Fedorovici, Victor Negrescu, Decebal Făgădău, Ionuţ Pucheanu, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Titus Corlăţean, Laurenţiu Nistor.

„Aceasta este echipa de conducere a noului PSD. Aceasta este construcţia nouă şi proiectul politic la care astăzi vă invit să fiţi parte”, a spus liderul social-democraţilor, care a precizat că „PSD trebuie să scape de tătuci”.

Dar, potrivit statutului PSD modificat, acum preşedintele Consiliului Naţional al PSD este ales de congres, în componenţa echipei de conducere propusă în cadrul unei moţiuni.

Aşadar, moţiunea reprezintă candidatura unei echipe la conducerea naţională a partidului care cuprinde structura şi componenţa echipei şi programul politic al acesteia, astfel: echipa trebuie să acopere lista completă a funcţiilor cuprinse în statut; programul politic se elaborează de către echipa de conducere din cadrul moţiunii şi reprezintă documentul programatic care conţine principalele direcţii de acţiune ale partidului pentru un exerciţiu sau ciclu electoral şi se adoptă odată cu alegerea echipei de conducere în cadrul congresului.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata