Transportatorii au blocat Piața Victoriei

0 100

La debutul unei manifestaţii de protest organizată de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), peste 100 de taxiuri, autocare şi autobuze din aproape toate judeţele au blocat miercuri dimineaţa cea mai mare parte din Piaţa Victoriei.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de întârzierea emiterii ordonanţelor de urgenţă promise de Guvern în domeniul transporturilor de pasageri, în ultimele două săptămâni, sunt blocate pe „circuitul de avizare” din Guvern.

Federaţia Operatorilor Români de Transport „consideră că sectorul de activitate în cauză nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri”.
„Solicitările membrilor FORT sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza aceloraşi grupuri de interese ce încearcă să folosească legislaţia pentru propriul interes şi buzunar”.

Federația Operatorilor Români de Transport solicită Guvernului „eliminarea sintagmei ‘în mod repetat’ din Legea taximetriei, pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane, şi prelungirea programelor interjudeţean şi judeţene de transport pasageri.
„Orice altă completare adusă acestor două modificări esenţiale nu reprezintă altceva decât încercări disperate ale unor indivizi de a modifica legea, pentru acoperirea unor ilegalităţi sau situaţii litigioase”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x