Adevărul despre cartofii prăjiți

0 159

Percepția greșită că atât de populării cartofi prăjiți, ar fii nocivi pentru sănătate. Nutriționiștii au explicat că nu este tocmai așa, îndragiți de copii și de adulți, cartofii prăjiți, afectează silueta, însă pot fi consumați cu moderație, la fel ca orice alt aliment comestibil.
Mihaela Bilic, nutriționist foarte popular în România, ne spune că ”Doza face otravă”. Nutriționista este autoarea cărții ”ABC de nutriție”, și ași propune să revoluționeze percepția noilor generații despre alimentație, cartea se adresează copiilor și adulților deopotrivă, fiind redactată într-un limbaj accesibil.
Invitată în platoul Adevărul Live, nutriționistul a fost întrebat „Care sunt cele mai nocive alimente pentru copii?”.

„Cuvântul nociv e impropriu. Mâncarea, dacă e comestibilă, nu poate decât să fie bună de mâncat. Dacă copilul are probleme de greutate, atunci alimentele care sunt cu densitate calorică mare sunt mai puţin recomandate pentru copil. Toate lucrurile concentrate au volumul mic. Una e să ne umplem stomacul cu ciorbă, alta e să îl umpli cu caşcaval. Caşcavalul se mănâncă cu pâine pentru că e concentrat. Pot apărea capcane: să mâncăm prea mult din alimente extrem de concentrate. Unele alimente sunt bogate în apă şi aer, care dau densitate şi saţietate. Dar sunt sărace în calorii, ciorbă, laptele, de exemplu. Putem avea situaţia următoare: un copil slab va prefera alimentele dietetice în mod instinctiv. Din ciorbă nu ai cum să creşti. E o chestiune de nuanţă. Ne plac cartofii prăjiţi cu şniţel. Un cartof întreg absoarbe uleiurile vegetale şi va avea de 4-5 ori mai multe calorii atunci când devine prăjit. Uleiul e cea mai concentrată substanţă nutritivă. Este mai hrănitor, dar unor copii nu le face bine la siluetă. Produsul nu e toxic, doza face otravă. Orice lucru în exces sau prea des poate să aducă probleme. Dar de siluetă, nu de sănătate. Puţin probabil să ne îmbolnăvim de la cartofi prăjiţi sau șnițel”, a fost răspunsul nutriționistului.

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata