Alertă alimentară! Produsul a fost retras de urgență de la raft.

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 130 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Mai multe cazuri de salmonella au fost depistate în Europa în ultima perioadă, motiv pentru care mai multe produse au fost retrase de pe rafturile magazinelor.

Au fost descoperite zeci de cazuri de salmonella! Autoritățile sunt în alertă. Mai multe produse au fost retrase

Astfel, în urma raportărilor a zeci de cazuri e salmonella, atenția a fost îndreptată către produsele de ciocolată Kinder produse în Belgia, notează France Presse, care spune că producătorul Ferrero le-a retras de la comercializare.

Aşadar, într-un comunicat de presă, Grupul Ferrero transmite că a retras de la comercializare produsele Kinder care au fost fabricate la uzina din Arlon, Belgia, și care au fost vândute în Franța, Belgia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania și Suedia.

În Marea Britanie, autoritățile au hotărât încă de sâmbătă să retragă de la comercializare anumite loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise, motivând că acestea ar putea avea o legătură cu o epidemie de salmoneloză. În plus, un purtător de cuvânt al Autorității sanitare din țară a precizat că au fost descoperit 63 de cazuri de contaminare cu salmonella.

21 de persoane au fost contaminate în Franța

Centrul național de referință din cadrul Institutului Pasteur a transmis că 21 de persoane au fost contaminate în Franța, iar 15 dintre aceștia au precizat că au consumat produsele Kinder afectate de retragere.

”Investigaţiile efectuate de Santé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariţiei simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievaţi până la această dată”, a menţionat Santé Publique France.

Purtătorul de cuvânt al grupului Ferrero susţine e că în Franța au fost retrase mai multe sute de tone de produse din ciocolată.

Produsele vizate de retragere sunt:

-Kinder Surprise de 20g şi 100g, care expiră între sfârşitul lunii iunie 2022 şi sfârşitul lunii octombrie 2022;

-Kinder Schoko-Bons care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022;

-Kinder Mini Eggs care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022;

-Kinder Happy Moments care expiră la finele lunii august 2022.

Toxiinfecţiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoţite de cele mai multe ori de febră în primele 48 de ore de la consum.