ANM anunţă de când se încălzeşte vremea

De Jurnalul Național Actuale Meteo 80 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Au venit noi alerte de vreme rea de la meteorologi. Este în vigoare un cod galben de ploi, de grindină și vijelii pentru cea mai mare parte din țară.

În plus, este mult mai frig decât ar fi normal pentru această perioadă.

Astfel, „Fenomene specifice instabilității atmosferice vom avea și în această după-amiază și spre seară, ceea ce fac subiectul unei atenționări meteorologice de cod galben pentru Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Moldovei, nordul Olteniei și nordul Munteniei, zone în care astfel de fenomene vor fi mai intense.

Ne referim la averse ce vor căpăta și aspect torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și căderi de grindină și mai mult decât atât, cantități importante de apă, de peste 25-30 l/metru pătrat, pe alocuri chiar peste 40-50 de litri pe metrul pătrat.

Deci, fenomene ca cele prezentate în material mai pot apărea și pe parcursul zilei de astăzi, dar și mâine, cu precădere în partea de centru și de est a teritoriului, în condițiile în care vorbim de temperaturi maxime de la 17-18 grade în zonele în care vom avea astfel de fenomene, prin Transilvania, prin Moldova, până la 26-27 de grade Celsius în partea de vest a teritoriului.

De altfel, fenomene de instabilitate atmosferică vom avea și în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse. Şi mâine vom avea astfel de fenomene.

De vineri, ne așteptăm la o ameliorare și o încălzire a vremii. Temperaturile maxime se vor apropia și chiar vor depăși ușor valori de 30 de grade Celsius, cel mai probabil în weekend.

Și în Capitală, la fel. Pe parcursul zilei de astăzi, gradul de instabilitate atmosferică va fi destul de accentuat, se va manifesta prin perioade cu averse, posibil și descărcări electrice, o temperatură maximă modestă 22 de grade probabil, însă mâine va fi ușor mai cald atât 23-24 de grade.

În Bucureşti, pe parcursul acestui weekend vom avea temperaturi ridicate, temperaturi ce vor atinge valori de 30 de grade Celsius”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, miercuri, la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo ANM pentru luna iunie 2024

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna iunie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în vestul, nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice unde se vor situa ușor peste normele perioadei.

Prognoza meteo pentru săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în estul, sud-estul și centrul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această săptămână în rest.

Sursa – www.antena3.ro