Asociaţia Română a Băncilor organizează concurs de educaţie financiară pentru elevi

0 26

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) organizează concursul de educaţie financiară European Money Quiz, la care sunt invitaţi să participe elevii cu vârste între 13 – 15 ani, potrivit unui comunicat al ARB, remis marţi AGERPRES.

Astfel, cea de-a treia ediţie a finalei naţionale a concursului European Money Quiz se va desfăşura online,  în data de 25 martie, de la ora 13:00.

Însă, pentru accesul în competiţie, elevii trebuie să se înscrie la Institutul Bancar Român, în baza informaţiilor şi a regulamentului de participare care pot fi accesate la https://www.educatiefinanciara.info/european-money-quiz/.

Fiecare elev înscris va participa individual la o sesiune de 15 întrebări de educaţie financiară, adresate în limba română, în conformitate cu timpul alocat de platforma Kahoot!. Câştigătorii la nivel naţional vor fi elevii cu cele mai multe răspunsuri corecte oferite în cel mai scurt timp pe această platformă.

Din punct de vedere financiar, câştigătorul locului I va primi un premiu în valoare de 3.000 lei net, câştigătorul premiului II va beneficia de 2.000 lei net şi ocupantul locului III va primi un premiu în valoare de 1.000 lei net.

Iar primii doi elevi clasaţi, la nivel naţional vor reprezenta România la finala europeană a concursului European Money Quiz, care se va desfăşura la data de 20 aprilie 2021, în format online, fiind în competiţie cu alte 30 de ţări. Câştigătorii vor primi titlul de campioni europeni ai banilor în 2021, dar şi premii în bani.

În acest sens, Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului director al ARB, a subliniat că proiectul sprijină obiectivul strategic al organizaţiei privind promovarea educaţiei financiare.

„Implicarea în acest proiect se aliniază cu obiectivul strategic al Asociaţiei Române a Băncilor de promovare a educaţiei financiare în România, în condiţiile în care înregistrăm un decalaj în raport cu statele europene dezvoltate în materie de alfabetizare financiară. Problematica unui nivel scăzut al incluziunii financiare şi al educaţiei financiare este una reală, prezentă în multe state din întreaga lume. Elevii sunt foarte receptivi şi interesaţi de noţiunile financiare de bază, mai ales de această manieră de promovare a conceptelor de educaţie financiară prin joc”, a afirmat Oprescu.

Aşadar, concursul European Money Quiz este o iniţiativă comună de alfabetizare financiară realizată de asociaţiile bancare din Europa, sub coordonarea Federaţiei Bancare Europene (FBE). În România, proiectul este implementat de Asociaţia Română a Băncilor, în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educaţional cu Institutul Bancar Român.

În prezent, ARB şi-a asumat un rol important în promovarea educaţiei financiare şi a dezvoltat numeroase programe destinate elevilor şi persoanelor adulte. Prin intermediul acestor programe, Asociaţia Română a Băncilor susţine îmbunătăţirea nivelului de educaţie financiară şi incluziune financiară din România.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata