AstraZeneca Plc obţine peste un miliard de dolari în urma vânzării participaţiei deţinute la Moderna Inc

0 90

1 miliard de dolari a obţinut grupul farmaceutic britanic AstraZeneca Plc după ce şi-a vândut participaţia de 7,7% deţinută la Moderna Inc, în contextul creşterii acţiunilor companiei americane din domeniul biotehnologiei, datorită comercializării cu succes a vaccinului său COVID-19, a anunţat luni publicaţia The Times, transmite Reuters.

Astfel că The Times precizează că nu se ştie în ce perioadă şi-a vândut AstraZeneca participaţia deţinută la Moderna.

Iar reprezentanţii AstraZeneca şi Moderna nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.

În contextul AstraZeneca, aceasta menţine parteneriatul cu Moderna în cazul altor tratamente ale bolilor şi ar putea vinde în viitor vaccinul său AstraZeneca/Oxford University COVID-19 pe bază comercială, dacă virusul devine endemic, susţine The Times.

Săptămâna trecută, Moderna Inc a anunţat că se aşteaptă, anul acesta la vânzări în valoare de 18,4 miliarde de dolari de pe urma vaccinului COVID-19.

În 2021, Moderna ar urma să producă 700 de milioane de doze şi va încerca să-şi sporească producţia până la un miliard de doze.

În această perioadă de criză sanitară mondială, până acum, compania Moderna a livrat în total aproximativ 60 de milioane de doze, din care 55 de milioane de doze în SUA. Compania a dat asigurări că îşi consolidează lanţul de aprovizionare pentru livrările pe plan global.

În trimestrul patru din 2020, Moderna Inc a realizat venituri de 199,87 milioane de dolari de pe urma vaccinului COVID-19.

În acest sens, Comisia Europeană a anunţat luna trecută încheierea un acord cu compania farmaceutică Moderna pentru achiziţia a 150 de milioane de doze suplimentare de vaccin COVID-19 care vor fi livrate anul acesta. Acordul cu Moderna cuprinde şi o opţiune pentru achiziţia altor 150 de milioane de doze anul viitor.

Uniunea Europeană contractase înaintea acestui acord 160 de milioane de doze de vaccin Moderna, a căror livrare a început în ianuarie, cu o ţintă ca până la sfârşitul lunii martie să fie livrate 10 milioane de doze, dar se înregistrează întârzieri.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata