Atacatorii cibernetici caută noi victime în mediul online

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a venit cu un nou mesaj pentru românii care aleg să folosească internetul pentru a cumpăra sau a vinde diverse produse. Totodată, experții în securitate cibernetică mai susțin că persoanele care doresc să rezerve un sejur online nu sunt nici ele ferite de infractorii cibernetici.

Astfel că, specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) transmite că infractorii cibernetici încearcă să exploateze neatenția utilizatorilor care doresc să cumpere anumite produse sau servicii prin intermediul internetului. Același lucru se aplică și pentru cei care doresc să vândă produse prin intermediul platformelor de tip marketplace sau a celor care doresc că își rezerve online un sejur.

„În sezonul de vară, atacatorii îşi diversifică capcanele din mediul online şi încearcă mereu să exploateze neatenţia sau graba utilizatorilor care încearcă să cumpere anumite produse sau servicii de pe Internet, să vândă ceva pe platforme de tip marketplace, ori chiar să-şi rezerve online un sejur pentru vacanţă. Infractorii cibernetici încearcă să exploateze aceste nevoi pentru a ne compromite dispozitivele şi fura datele ori banii din cont”, se spune pe contul oficial de Facebook a Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC)

Modalitățile prin care oamenii se pot feri de acești infractori cibernetici

De asemenea, experții în securitate cibernetică ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au venit cu mai multe recomandări pentru ca oamenii să nu ajungă în asemenea situații nedorite. Așadar, ei susțin că oamenii ar trebui să fie atenți la informațiile pe care le primesc, să evite accesarea linkurilor sau a atașamentelor din mesajele nesolicitate venite din surse necunoscută și să nu furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe astfel de site-uri.

În plus, susțin experții Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), oamenii ar trebui să analizeze corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română. Mai mult decât atât, adresa expeditorului din sursa mesajului primit trebuie să fie și ea verificată.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC)menționează că utilizatorii de Internet se pot „antrena” pentru a detecta şi evita asemenea ameninţări în online, pe site-ul https://sigurantaonline.ro.

#SigurantaOnline este o campanie de conştientizare la nivel naţional, derulată de DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată, precum Microsoft România, Bit Sentinel, Attack Simulator, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) şi Dekeneas.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata