Benzina şi motorina continuă să se ieftinească.

Guvernul vrea să prelungească compensarea preţului carburanţilor cu 50 de bani pentru încă trei luni, conform unor surse guvernamentale citate de Antena 3. O asemenea măsură a fost luată şi în septembrie, când s-a decis prelungirea compensării până la 31 decembrie. De curând, premierul Ciucă că prelungirea măsurii „va fi analizat în funcție de evoluția pieței”.

Astfel că, benzina şi motorina continuă să se ieftinească. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa pe 24 noiembrie 2022, în aplicația Petrom, un preţ de 7.5 lei pentru un litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,71 lei/litrul. După aplicarea subvenţiei, preţurile ajung la 7 lei pe litru la benzină și 8,21 lei pe litru la motorină.

În plus, preţul carburanţilor a reînceput să scadă din 17 noiembrie, după o lună în care au crescut în 15 rânduri, cumulând o scumpire de 63 de bani pe litru.

În pofida ieftinirilor, guvernanţii iau în calcul prelungirea compensării preţurilor la benzină şi motorină cu 50 de bani pe litru pentru încă trei luni, din ianuarie până în martie 2023, conform unor surse citate de Antena 3.

De curând, premierul Nicolae Ciucă spunea că guvernul nu a luat încă în calcul o prelungire a măsurii de compensare cu 50 de bani per litru de carburant, dar că la momentul la care va expira măsura, subiectul va fi discutat punctual.

„Nu am luat în discuție acest subiect, însă la momentul oportun, așa cum a fost și data trecută, el va fi analizat în funcție de evoluția pieței”, a precizat Nicolae Ciucă.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata