Bertelsmann va plăti 2,175 miliarde de dolari pentru preluarea editurii americane Simon & Schuster

0 103

Cu 2,175 miliarde de dolari în numerar, gigantul media german Bertelsmann va achiziţiona  editura americană Simon & Schuster de la ViacomCBS, tranzacţia consolidându-i poziţia de lider mondial în domeniul vânzărilor de cărţi, transmite Reuters.

Înfiinţată în urmă cu 185 de ani, Bertelsmann a oferit mai mult decât News Corp pentru achiziţionarea Simon & Schuster, care a publicat autori ca Dan Brown, Hillary Clinton şi Stephen King.

De altfel, este a doua tranzacţie majoră realizată de directorul general Thomas Rabe, după ce în urmă cu mai puţin de un an, Bertelsmann a achiziţionat integral şi editura Penguin Random House.

„Ne întărim poziţia de lider în rândul companiilor care oferă conţinut creativ în SUA. Sunt convins că este o zi bună, atât pentru publicarea de cărţi, cât şi pentru autori”, a declarat Rabe, după anunţarea tranzacţiei, care va extinde prezenţa Bertelsmann pe a doua sa mare piaţă.

În contextul financiar, anul trecut Simon & Schuster a înregistrat venituri de 814 milioane de dolari şi are 1.500 de angajaţi. Iar tranzacţia ar urma să se finalizeze în 2021, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare.

Entitatea va avea în SUA o cotă de piaţă de sub 20%, astfel încât ne aşteptăm ca tranzacţia să fie aprobată, le-a spus Rabe jurnaliştilor.

Aşadar, Bertelsmann, înfiinţată în 1835 ca editură pentru publicarea textelor teologice, este astăzi un conglomerat media privat care deţine reviste, edituri din domeniul educaţional şi muzical, şi controlează grupul european de televiziune RTL.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata