Capitala României, cel mai potrivit oraș pentru munca de acasă

București a fost desemnat cel mai potrivit oraș pentru munca de la distanță. Capitala țării în care locuim a primit titlul de cel mai potrivit oraș pentru munca de acasă și de la distanță, conform unui clasament efectuat de Broadband Deals, din Marea Britanie, potrivit revistabiz.ro.

Pentru a efectua Remote Working Index, Broadband Deals a verificat 5 factori esențiali: viteza internetului, disponibilitatea serviciilor de livrare de hrană, numărul de locuri de muncă disponibile ce permit munca de acasă, prețul unui laptop și costurile unui trai oarecare.

Pentru clasament s-au luat în calcul 50 de orașe mari din întreaga lume, iar Bucureștiul a fost desemnat drept cel mai bun, urmat de Houston, Las Vega, Atlanta dar și Budapesta.

Conform Indexului Broadband Deals, dintre toate joburile disponibile în Capitala țării, 4,33% dintre acestea pot fi realizare la distanță (în vreme ce San Francisco, capitala tech a SUA, are un procent de numai 4,29%), oamenii pot accesa servicii de livrare de mâncare (cum ar fi Uber Eats), viteza Internetului este de 52 Mbps, un laptop MacBook costă aproximativ 1,444 de lire sterline (cu circa 200 de lire mai mult decât următoarele locuri din clasament), iar traiul de zi cu zi costă circa 421 de lire sterline per lună.

“SUA si Europa de Est sunt cele mai bune locuri atunci cand vine vorba de munca la distanta, insa atunci cand vorbim despre numarul de joburi disponibile in acest sector, San Francisco si Bucuresti sunt locurile in care trebuie sa te afli, cu 4% din joburile din aceste orase disponibile la distanta”, au dezvăluit Broadband Deals pe propriul site.

Atunci când discutăm despre cel mai nepotrivit oraș pentru a lucra de la distanță, Roma a primit acest titlu, după care este urmat de Milan, Seul, Paris și Hamburg.

În acest moment, aproximativ 29% din totalul angajaților la un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs, susțin că lucrează de acasă.

Dintre persoanele care aleg să lucreze de acasă, 35% dintre aceștia au dezvăluit că tind să fie ceva mai productivi în acest mediu de lucru, comparativ cu productivitatea pe care o au la birou, deoarece au scutit din start o bună parte de timp cu deplasarea de zi de zi la birou și acasă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata