Care este cea mai indicată metodă contraceptivă după sarcină

0

Dacă ești o mămică care a născut de puțin timp, atunci înseamnă că timpul nu este prietenul tău, ai destul de multe lucruri de făcut și atenție acordată pentru bebeluș. De aceea este și normal să fii într-o continuă căutare pentru cele mai bune soluții pentru relația ta intimă cu partenerul tău și mai exact, pentru metode contraceptive.

Care sunt metodele contraceptive de după sarcină

Să ne gândim la faptul că nu crezi în eficiența prezervativelor ori pui și simplu nu îți place să le folosești. Să ne gândim că medicul ți-a indicat să eviți dispozitivele intrauterine pentru o perioadă de timp, iar cât despre pilulele contraceptive orale nici măcar nu se poate pune problema, deoarece vrei și trebuie să alăptezi în continuare bebelușul, fără vreun risc.

În această situație, care este metoda contraceptivă pe care o poți folosi fără nici o grijă?

Contracepția locală, o opțiune pe care o pot utiliza și femeile care alăptează

Tu cât de multe detalii cunoști despre contracepția locală? Această metodă contraceptivă reduce într-un procentaj important riscul sarcinii fără de a-l suprima de tot. Eficacitatea acesteia este cu atât mai mare cu cât se ține cont de modul de utilizare. Iar modul de utilizare este cât se poate de ușor. Trebuie să utilizezi un ovul înainte de fiecare contact sexual și trebuie să ai mare grijă să nu utilizezi săpun imediat înainte de utilizarea ovulului sau după.

Așadar, contracepția locală presupune introducerea unui ovul contraceptiv în vagin, cu circa 5-10 minute înainte de contactul sexual. Protecția este mai apoi asigurată preț de 4 ore. Cu toate acestea, dacă în această perioadă de timp ai mai multe contacte sexuale, vei fi nevoită să utilizezi un ovul nou de fiecare dată.

Contracepția locală poate reprezenta alegerea perfectă în cazul în care vrei o metodă contraceptivă episodică și, pentru că acest lucru contează cel mai mult pentru proaspetele mămici, contracepția este foarte sigură chiar și dacă te afli în perioada de alăptare.

Potrivit specialiștilor, nu a fost raportat niciun risc toxic referitor la folosirea acestui spermicid în perioada sarcinii, iar clorura de benzalconiu, substanța care stă la baza ovulelor, nu ajunge apoi în lapte. Așadar, se poate folosi acest spermicid în timpul alăptării.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata