Care este combinația de produse care îți poate deteriora lucrurile, la întrebuinţarea lor în curăţenie?

4 min citire

Inrolare trafic.ro
În prezent, platformele de social media continuă să ne influențeze viața de zi cu zi, iar sfaturile pentru curățenie au câștigat din ce în ce mai multă popularitate în mediul online. De la treburile casnice la întreținerea mașinii și trucuri pentru spălatul rufelor, aceste postări promit să revoluționeze rutinele de curățare. Cu toate acestea, experții îndeamnă la prudență, precizând că unele ingrediente nu ar trebui să fie utilizate la curățenie.

Există unele ingrediente care nu ar trebui folosite la curățenia în casă, deoarece aceste produse îți pot deteriora lucrurile.

Fără doar și poate, mulți dintre noi am căutat pe internet diferite trucuri de curățare. Cum era și de așteptat, există o mulțime de hack-uri care promit o curățenie deosebită și un efort minim. Ei bine, unele combinații de produse îți pot deteriora lucrurile. Cel mai probabil, toată lumea a auzit de nenumăratele întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu.

Deși poate părea o soluție valabilă, combinația de bicarbonat de sodiu și lămâie nu este recomandată. Din informaţiile specialiștilor, natura alcalină a bicarbonatului de sodiu și proprietățile acide ale lămâilor se neutralizează reciproc, făcându-le ineficiente pentru curățare. Mai potrivită ar fi o soluție de apă și oțet.

Amestecarea produselor de curățare

Ideea de a amesteca mai multe produse de curățare poate suna ca o soluție care economisește timp, însă poate duce la consecințe dezastruoase. Experții subliniază pericolele creării de compuși chimici toxici sau acizi corozivi care pot deteriora suprafețele și pot chiar prezenta riscuri pentru sănătate.

Nerecomandată este și aplicarea balsamului de țesături pe pereți. Această metodă de curățare a pereților nu este deloc potrivită. Inițial ar putea face pereții să arate și să miroase bine. Totuși, în timp, balsamul de rufe poate duce la o acumulare de reziduuri.

Curățarea scurgerilor cu înălbitor și săpun

Un truc răspândit în mediul online implică turnarea unui amestec de înălbitor și săpun de vase în canalul de scurgere pentru a-l curăța. Ei bine, specialiștii susțin că nu este deloc indicat să facem acest lucru.

De fapt, nu trebuie să turnați niciodată înălbitor direct în canalizare, deoarece poate fi foarte periculos. Pe lângă slăbirea instalației sanitare, înălbitorul se poate amesteca cu alte substanțe care sunt deja în canalizare. Acest lucru ar putea provoca apoi o reacție chimică care emite vapori toxici.

Săpunul de vase conține adesea amoniac. Amestecarea acestuia cu înălbitor poate fi foarte periculoasă și poate provoca probleme respiratorii sau arsuri la gât, nas, piele sau ochi. Anumite gaze eliberate prin amestecarea produselor de curățare pot cauza unele probleme de sănătate foarte grave.

Curățarea covoarelor cu produse nepotrivite

Un truc deosebit de riscant pentru curățarea covoarelor implică utilizarea produselor de uz casnic care nu sunt concepute în acest sens. Printre acestea se numără și stropirea fibrelor cu detergent de rufe, amestecarea oțetului cu săpun de vase pentru o soluție de bricolaj sau chiar utilizarea cremei de ras pentru a elimina petele.

Deși aceste preparate ar putea părea inofensive, pot lăsa în urmă un reziduu lipicios care atrage și mai multă murdărie. Mai rău încă, unele combinații pot deteriora fibrele covorului sau chiar le pot decolora.

Sursa – playtech.ro