Care este tranzacția, de peste 3 milioane de euro, de pe piața românească, ajunsă deja la Consiliul Concurenței?

De Jurnalul Național Actuale Investiții 242 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Recent, tranzacția importantă din industrie, în valoare de 3,2 milioane de euro, a ajuns pe masa Consiliului Concurenței. Astfel, Aquila Part Prod Com (AQ), furnizor de servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, cumpără Romtec Europa.

Aquila Part Prod Com cumpără Romtec Europa

De altfel, conducerea Aquila Part Prod Com (AQ) a anunțat semnarea unui contract de vânzare-cumpărare pentru 100% din părțile sociale ale companiei Romtec Europa. Anunțul a fost confirmat chiar de către CEO-ul companiei, pe nume Cătălin Vasile.

Tranzacția se ridică la o valoare de 3,2 milioane de euro, sumă din care se vor scădea datoriile existente la semnarea contractului, potrivit informațiilor din spațiul public. Demersul a ajuns deja în analiza Consiliului Concurenței, așteptându-se verdictul.

 

Ce servicii oferă Aquila Part Prod Com și când s-a listat la Bursa de Valori București

În contextul de activitate, Aquila Part Prod Com (AQ) este furnizor de servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova.

În plus, s-a listat la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București în toamna anului 2021 și la ultimul preț de închidere al titlurilor sale, de 0,9140 lei/acțiune, prezintă o capitalizare de piață de 1,09 miliarde lei (221,53 milioane euro).

Ce portofoliu prezintă Romtec Europa și de cine este deținută

Din punct de vedere economic, Romtec Europa este o companie românească cu experiență de 30 de ani în producția de lichide și aerosoli pentru întreținerea autoturismelor. În România, reprezentanții firmei dețin un portofoliu de peste 20 de branduri, printre care Jet Xpert, Clima Xpert și Brake Xpert, și o unitate de producție în Iași.

În prezent, Romtec Europa este deținută în mare parte de Green Ideas Group MTC SRL (80 de procente). Restul de 20 de procente sunt administrate de FLM Group Green MTC. Practic, la sfârșitul anului 2022, Romtec avea 47 de angajați, o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei.

Noile facilități de producție, preluate după finalizarea tranzacției

În urma acestei tranzacţii, strategia de dezvoltare a companiei Aquila Part Prod Com prevede o creștere atât organică, cât și prin intermediul fuziunilor și achizițiilor. Așa se face că CEO-ul Cătălin Vasile a decis să facă un prim pas care răspunde obiectivelor firmei și strategiei de completare a portofoliului.

 

Pe lângă activitatea de distribuție de noi produse, odată cu finalizarea tranzacției Romtec Europa, vor fi preluate facilități de producție, a anunțat CEO-ul Cătălin Vasile, într-o intervenție pentru Profit.ro. Măsura contribuie la dezvoltarea industriei românești, a spus acesta.

Aşadar, „Abordăm domeniul fuziunilor și achizitiilor dintr-o perspectivă amplă, de piatață și de profitabilitate a companiei țintă, precum și a sinergiilor pe care le putem crea cu activitatea curentă. Continuăm direcția asumata pentru realizarea cu succes a mai multor tranzacții de achiziții în perioada următoare”, a spus CEO-ul Cătălin Vasile.

Sursa – playtech.ro