Care este viziunea Eko News pentru cel mai mare proiect de presă din România, cu un focus pe femeia antreprenor 

De Jurnalul Național Actuale Companii 111 citiri
9 min citire
 

În România, într-o eră digitală în continuă expansiune, presa online devine un pilon esențial în diseminarea informațiilor.

Eduard Petrescu, fondatorul Eko Group, este pe cale să redefinească peisajul mediatic românesc prin lansarea celui mai ambițios proiect de presă online din țară: Eko News. Cu un obiectiv de a integra peste 5000 de ziare online în următorii doi ani și un accent deosebit pe susținerea femeii antreprenor, reprezentând peste 60% din conținutul publicat, Eko News promite să ofere o platformă diversă și accesibilă pentru jurnalism de calitate.

La întrebarea, ce v-a motivat să inițiați acest proiect ambițios și care este viziunea dumneavoastră pentru Eko News, în special în ceea ce privește accentul pe femeia antreprenor?

La această întrebare, Eduard Petrescu a răspuns, „Motivația mea principală vine din dorința de a îmbunătăți accesul la informații de calitate și de a oferi o voce mai amplă jurnalismului independent din România, cu un focus special pe susținerea și promovarea femeilor antreprenor. Viziunea mea pentru Eko News este de a crea o rețea vastă de ziare online care să acopere o gamă largă de subiecte, punând un accent deosebit, de peste 60%, pe publicațiile dedicate femeii antreprenor. Dorim să oferim cititorilor o platformă unde diversitatea de opinii, calitatea informației și susținerea antreprenoriatului feminin stau la baza fiecărui articol publicat”.

În plus, „Integrarea unei asemenea cantități de conținut și menținerea unui accent pe femeia antreprenor necesită o abordare strategică și tehnologie avansată. Folosim inteligența artificială și algoritmi personalizați pentru a curața, clasifica și prioritiza informațiile, asigurându-ne că fiecare sursă respectă standardele noastre de calitate și angajamentul față de promovarea antreprenoriatului feminin. Principalele provocări sunt legate de gestionarea volumului mare de date și de menținerea unei coerențe editoriale în cadrul platformei, cu un focus clar pe susținerea femeilor în afaceri, a precizat acesta,

Totodată, în ceea ce privește promovarea femeilor antreprenor, ” Ne așteptăm ca Eko News să devină un punct de referință pentru jurnalismul de calitate și un catalizator pentru creșterea transparenței, responsabilității în media și susținerea antreprenoriatului feminin. Prin oferirea unei platforme accesibile pentru ziarele locale și naționale, cu un accent deosebit pe femeia antreprenor, sperăm să încurajăm diversitatea de opinii și să contribuim la o societate mai bine informată și mai echitabilă.

Presa online este într-o continuă evoluție, iar consumatorii de știri caută surse de informație rapide, accesibile și de încredere, care să reflecte și să susțină diversitatea societății, inclusiv prin promovarea antreprenoriatului feminin. Eko News își propune să devina lider în acest domeniu, oferind conținut variat și de înaltă calitate, care să răspundă nevoilor diverse ale cititorilor și să pună un accent deosebit pe susținerea femeilor antreprenor. Rolul nostru va fi de a modela standardele de jurnalism online și de a promova o cultură a informării corecte, echilibrate și incluzive, conchide acesta.

 

În afirmaţiile sale cu privire la principalele obstacole, Eduard Petrescu a spus, „Principalele obstacole ar putea fi reprezentate de stereotipurile de gen persistente și de lipsa de resurse pentru femeile antreprenor care doresc să își promoveze afacerile. Pentru a aborda aceste provocări, Eko News va lansa inițiative și programe dedicate care să ofere femeilor antreprenor platforme de exprimare și oportunități de networking. De asemenea, vom colabora cu organizații care susțin egalitatea de gen și antreprenoriatul feminin, pentru a asigura o reprezentare echitabilă și pentru a oferi resursele necesare dezvoltării afacerilor conduse de femei.

Eko News își propune să fie un model de diversitate și incluziune, nu doar prin accentul pe femeile antreprenor, ci și prin promovarea unei game largi de voci și perspective în toate publicațiile noastre. Vom implementa politici editoriale stricte care să asigure echilibrul și reprezentarea corectă a diferitelor grupuri sociale, culturale și etnice. De asemenea, vom organiza traininguri pentru echipa noastră editorială, pentru a sensibiliza și educa în privința importanței diversității și incluziunii în jurnalism”.

În privinţa inițiativelor sale dedicate femeilor antreprenor și impactul general al platformei, acesta a precizat,

” Succesul inițiativelor noastre va fi măsurat prin mai multe indicatori, inclusiv creșterea numărului de articole publicate despre femeile antreprenor, feedback-ul primit de la comunitatea noastră și impactul vizibil asupra afacerilor conduse de femei promovate prin platforma noastră. De asemenea, vom urmări creșterea angajamentului și a interacțiunilor pe canalele noastre de social media și website, pentru a evalua impactul general al Eko News.

Mesajul meu pentru cititori este să fie curioși, să caute mereu informații de calitate și să privească critic sursele de știri, având încredere în Eko News ca într-un partener de încredere care pune un accent deosebit pe susținerea femeilor antreprenor. Pentru viitorii colaboratori, și în special pentru femeile antreprenor, Eko News reprezintă o oportunitate de a face parte dintr-un proiect revoluționar în presa online, unde calitatea, inovația și susținerea antreprenoriatului feminin sunt valorile noastre principale.

Eko News, parte a Eko Group, marchează un punct de cotitură în peisajul mediatic digital din România, angajându-se să promoveze antreprenoriatul feminin și să ofere jurnalism de înaltă calitate, divers și incluziv. Eko News se angajează în furnizarea de conținut valoros și relevant, acoperind o gamă largă de subiecte, de la știri și analize, până la reportaje și articole de opinie, cu un accent deosebit pe susținerea femeilor antreprenor”.

Aşadar, Eko Group, compania mamă, se distinge prin oferirea unor servicii inovatoare bazate pe inteligența artificială, specializate în generarea de lead-uri, care contribuie la creșterea afacerilor clienților săi. Prin utilizarea tehnologiei avansate, Eko Group optimizează procesele de marketing și vânzări, oferind soluții eficiente care pot crește rata de conversie cu până la 600%. Această abordare permite Eko Group să se poziționeze ca un lider în domeniul tehnologiei digitale, oferind servicii de vârf care ajută afacerile să navigheze cu succes în peisajul digital complex.

Împreună, Eko News și Eko Group reprezintă un ecosistem digital robust, dedicat nu doar promovării jurnalismului de calitate și susținerii inițiativelor antreprenoriale feminine, dar și îmbunătățirii performanței afacerilor prin soluții bazate pe inteligență artificială.

Astfel, Eko News și Eko Group se afirmă ca lideri în domeniile lor, redefinind standardele pentru presa online și soluțiile digitale inovatoare în România. Prin dedicarea lor neclintită pentru excelență și inovație, aceste afaceri sunt hotărâte să ofere valoare adăugată comunității lor, contribuind la construirea unui viitor mai prosper și mai informat pentru toți.

În concluzie Eduard Petrescu, fondatorul Eko Group, a prezentat o perspectivă valoroasă asupra celui mai mare proiect de presă online din România, Eko News, cu un angajament ferm față de promovarea antreprenoriatului feminin. Acest proiect ambițios are potențialul de a transforma modul în care informațiile sunt distribuite și consumate în România, contribuind la o societate mai informată, mai responsabilă și mai echitabilă.

Aşadar, cititorii sunt încurajați să urmărească evoluția Eko News și să devină parte activă a acestei comunități inovatoare, care pune un accent deosebit pe susținerea femeilor în afaceri.

Sursa – www.antena3.ro