Care sunt beneficiile nutriționale ale ciorbei și modul în care poate contribui la sănătatea generală, în opinia Mihaelei Bilic?

4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Din punct de vedere alimentar, ciorba este omniprezentă în dieta românilor și a stârnit multe controverse în privința potențialului său de a îngrășa. În acest sens, nutriționista Mihaela Bilic a clarificat aspectele legate de acest preparat și impactul său asupra greutății corporale.

În ţara noastră, Mihaela Bilic este recunoscută ca una dintre cele mai influente figuri din domeniul nutriției, având o uriașă bază de fani care îi urmăresc sfaturile.

Mulți români îi atribuie schimbări pozitive în stilul lor de viață, inspirați de expertiza ei în alimentație și sănătate.

Nutriționista Mihaela Bilic, cunoscută pentru sfaturile sale în domeniul alimentației sănătoase, este activă în educarea publicului despre importanța unei diete echilibrate și despre beneficiile alimentelor tradiționale românești.

Într-o recentă apariție la emisiunea lui Cătălin Măruță, Mihaela Bilic a abordat subiectul ciorbei, un aliment popular în dieta românilor la prânz. Ea a evidențiat beneficiile nutriționale ale ciorbei și modul în care poate contribui la sănătatea generală, aspecte adesea neglijate de consumatori.

În decursul timpului, s-au răspândit diverse mituri despre consumul de ciorbă. Printre cele mai întâlnite se numără ideea că ciorba îngrașă sau poate provoca senzația de balonare în stomac.

Mihaela Bilic a clarificat aceste aspecte și a subliniat că, contrar acestor presupuneri, ciorba este de fapt un preparat foarte benefic pentru sănătatea organismului.

Ciorba este benefică, are un aport caloric redus

Nutriționista a explicat că ciorba poate fi inclusă fără probleme în dietele de slăbire. Datorită conținutului său mare de apă, aportul caloric efectiv este redus. De asemenea, senzația de sațietate pe care o oferă poate ajuta persoanele aflate la dietă să consume mai puțin.

Nutriționistul a recomandat să se consume ciorbă inclusiv într-o cură de slăbire. A explicat că ciorba este benefică pentru că conține multă apă, toate ingredientele sunt fierte, iar efectul său de sațietate este mai mare decât cel al unui fel principal însoțit doar de apă.

Aşadar, ”Este recomandat să mănânci ciorbă, inclusiv într-o cură de slăbire. (…) Ciorba este recomandată pentru că este diluată cu apă, are toate ingredientele fierte și ține de foame mai mult decât felul doi acompaniat cu apă.

Nu multă lume știe, dar s-a măsurat ecografic: ciorba stă de două ori mai mult timp în stomac. Sunt persoane care vor să slăbească și zic că nu mănâncă ciorbă deoarece le umflă. Ei bine, acel ”umflat” te ajută să mănânci mai puțin.”, a spus nutriționistul în emisiunea de la PRO TV.

În plus, Mihaela Bilic a explicat că este recomandat să evităm preparatele tradiționale care includ sosuri din făină, deoarece acestea pot fi dăunătoare pentru ficat și siluetă.

Ea a subliniat că adăugarea făinii cu ulei în tocănițe și alte feluri de mâncare cu sos crește conținutul de grăsimi, ceea ce poate afecta negativ sănătatea și greutatea corporală.

În recomandările sale, ”La capitolul lucrurilor de evitat, să scoatem sosurile făcute cu făină. Când facem aceste mâncăruri cu sos, tocănițe, avem impresia că sosul va fi prea zemos, atunci adăugăm făină cu ulei. (…) Grăsimea amestecată cu faină este foarte dăunătoare pentru siluetă și ficat.”

Sursa – www.capital.ro