Care sunt cele mai recente schimbări ale companiei Uber. Reprezentanții firmei au făcut anunțul în urmă cu scurt timp

Uber a făcut anunțul chiar înainte de Paște. Se pare că reprezentanții firmei de ride-hailing nu se gândeau la evoluția actuală a cifrelor.

Uber va face publică oferta la o valoare cu până la de trei ori mai puțin față de așteptările pe care le aveau la început. Compania se vede în fața nevoii de a lansa oferta pe piață cu o evaluare mult mai mică.

Vorbim despre o evaluare ce este curprinsă între suma de 80.5 miliarde de dolari și 91,5 miliarde de dolari, potrivit Reuters. Cifrele arată faptul că, evaluarea se află sub valoarea de 120 de miliarde de dolari, valoare aproximată în urmă cu un an de bancherii de investiții. Suma se află la mică distanță de o rundă de finanțare privată din 2018.

”Considerăm că reducerile recente de preţuri pentru Uber şi Lyft arată ezitările investitorilor de a investi în modele de afaceri netestate, consumatoare de capital şi neprofitabile, în această etapă de încheiere a ciclului economic”, a declarat Asad Hussain, analist la firma PitchBook.

„Uber a stabilit un interval de 44-50 de dolari pe acţiune. Compania va vinde 180 de milioane de acţiuni în cadrul ofertei, pentru a atrage până la 9 miliarde de dolari, alte 27 de milioane de acţiuni urmând să fie vândute investitorilor actuali, pentru până la 1,35 de miliarde de dolari”, sunt datele din documentele depuse, conform news.ro.

Oferta Uber este cea de-a doua ca mărime din Statele Unite, după cum a fost efectuat topul grupului Alibaba. Reuters aproximează „că valoarea combinată a acţiunilor care vor fi vândute de Uber în cadrul ofertei va fi de circa 10 miliarde de dolari”. Prețul ofertei publice va fi hotărât pe 9, iar tranzacțiile pe bursa de la New York vor începe pe 10, conform aproximărilor Uber.

„Uber a raportat pentru primul trimestru o pierdere netă atribuibilă companiei de circa 1 miliard de dolari, la vânzări de aproximativ 3 miliarde de dolari”, informează news.ro

Sursa: capital.ro

Sursa: News 24 Romania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata