CARGO24, o platforma digitala destinata transportului alternativ de marfa.

CARGO24 este o aplicatie de ride-hailing dezvoltata de o companie cu capital 100% romanesc menita sa vina in ajutorul clientului final care are nevoie sa transporte bunuri personale de la o locatie la alta, dar si companiilor care au de livrat marfa clientilor sai.

Functionarea este destul de simpla, identica cu aplicatiile similare de transport persoane: descarci aplicatia, o instalezi, adaugi adresa de incarcare, adresa de descarcare, selectezi tipul de masina dorit si lansezi o comanda de transport.

Lansarea oficiala a aplicatiei a avut loc in urma cu cateva luni fara o prezentare oficiala insa pana in acest moment platforma are deja in jur de 1000 de transportatori inregistrati de pe intreg teritoriul tarii, din care aproximativ 300 doar in Bucuresti. Momentan, inscrierea ca si transportator se poate face doar de catre detinatorii de societati comerciale sau persoane fizice autorizate insa in viitorul apropiat reprezentantii companiei declara ca va permite si crearea conturilor de companii care administreaza flote de autovehicule.

In spatele proiectului se afla o companie cu capital integral romanesc condusa de catre Daniel Stoica care pe langa rolul de administrator al firmei ocupa si functia de CEO, fiind implicat in mod direct in dezvoltarea platformei pe piata Romaneasca. Am stat de vorba cu acesta pentru a afla de ce este nevoie de o platforma digitala pentru transport marfa, pe o piata deja aglomerata.

“Principalul motiv? Defapt sunt trei…”

“In primul rand usurinta cu care utilizezi aplicatia. Dupa ce ti-ai creat contul nu trebuie decat sa introduci adresa de livrare, cea de descarcare, o scurta descriere a bunurilor transportate si dupa selectarea masinii potrivite lansezi comanda de transport.

Apoi gama larga de autovehicule pe care poti sa le comanzi din aplicatie, functie de necesitatile de transport ale fiecarui client gasesti masini de tip Compact, Minivan, Maxivan, Doka si chiar Platforme de tractare auto.

Si nu in ultimul rand, stii de la inceput care este costul livrarii evitand negocierile directe cu transportatorii care uneori pot fi neplacute. Preturile sunt similare cu cele de pe piata si poti chiar beneficia de reduceri pe baza codurilor promotionale oferite de catre platforma.

Desi marile magazine ofera servicii de transport gratuite pentru anumite bunuri sau peste o anumita valoare, acestia nu acopera pe deplin nevoile clientilor, programand transportul in functie de disponibilitatea autovehiculelor din flota proprie. Avantajul platformei CARGO24 este ca aceasta functioneaza in timp real, timpul de asteptare pana la sosirea masinii fiind in medie de maxim 30 minute de la momentul lansarii comenzii din aplicatie.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata