Care sunt locurile din casă pe care uiți să le aspiri?

5 min citire

Inrolare trafic.ro
Când vine vorba de curățenie, aspiratorul este unul dintre aparatele indispensabile. Totuși, există anumite locuri în casă care sunt adesea neglijate și devin adevărate refugii pentru praf. Astfel, care sunt locurile din casă pe care uiți să le aspiri. Acestea merită mai multă atenție data viitoare când te apuci de curățenie.

Care sunt acele locuri din casă pe care uiți adesea să le aspiri

Menținerea curățeniei în casă implică o atenție sporită la detalii și grija de a curăța și acele locuri mai puțin evidente. În locuințele noastre există zone pe care mulți dintre noi uităm sau omitem să le aspirăm. Ei bine, toate aceste locuri devin adevărate refugii pentru praf. Așadar, dacă vrei să menții un mediu mai curat și mai sănătos, trebuie să le acorzi mai multă atenție. Iată care sunt acestea.

Partea de jos a dulapului de pantofi

Nu de puține ori, murdăria de pe pantofi se așază în partea de jos a dulapului de încălțăminte. Așadar, atunci când dăm cu aspiratorul este recomandat să nu omitem această zonă. Făcând acest lucru, încălțămintea noastră va fi depozitată într-un loc curat.

Plintele

Fără doar și poate, plintele sunt unele dintre cele mai neglijate locuri din casă. Fiind la nivelul solului, acestea adună mult praf și scame. Așadar, data viitoare când dai cu aspiratorul utilizează accesoriile potrivite pentru a curăța eficient și aceste margini.

În spatele mobilei

Nu este un loc ușor accesibil, însă praful se adună rapid și în spatele pieselor de mobilier, cum ar fi dulapurile, canapelele și chiar frigiderele. Atunci când faci curățenie, nu uita să muți aceste obiecte. Este recomandat să aspiri și aceste zonă cel puțin o dată pe lună.

 

Sub electrocasnicele mici

Electrocasnicele mici, cum ar fi cuptoarele cu microunde și prăjitoarele de pâine, nu sunt mutate foarte des. Prin urmare, praful și resturile de alimente se pot aduna sub acestea. Așadar, mută aceste aparate periodic și aspiră zonele respective.

Colțurile și marginile tavanului

Colțurile și marginile tavanului pot aduna mult praf, dar și pânze de păianjen. Utilizează o perie lungă sau un accesoriu pentru colțuri pentru a curăța aceste zone.

Grilajele aparatului de aer condiționat

Grilajele aparatului de aer condiționat sunt foarte importante pentru furnizarea de aer rece sau cald în locuință. Odată cu deplasarea aerului, aceste grile atrag foarte mult praf. Așadar, în timp ce aspirați, aspirați și grilajele de ventilație. Asta pentru a menține un schimb de aer cu adevărat curat.

 

Polițele superioare ale dulapurilor

Polițele din partea de sus dulapurilor nu trebuie omise din lista noastră cu locuri din casă pe care uităm să le aspirăm. Aceste locuri sunt adesea uitate, mai ales că sunt mai puțin accesibile. Cu toate acestea, ele trebuie curățate. Putem folosi o lavetă umedă sau aspiratorul, pentru a evita acumularea de praf și murdărie.

Ramele ușilor și ferestrelor

Chiar și aceste zone pot fi susceptibile la acumularea de praf și pânze de păianjen. Pentru aceste locuri vom poți utiliza accesoriile aspiratorului. Așadar, data viitoare când aspiri, nu uita să elimini și praful de pe ramele ușilor și ferestrelor.

Ventilatoarele de tavan

Ventilatoarele de tavan adună praf pe palele lor. Când sunt pornite, acestea împrăștie praful în toată camera. Prin urmare, este recomandat să le cureți regulat, fie cu o lavetă din microfibră, fie cu un aspirator cu extensie lungă.

În spatele caloriferelor

Caloriferele atrag praful, iar din cauza căldurii, acesta poate deveni extrem de greu de îndepărtat. Pentru această acțiune poți să folosești o perie subțire sau un accesoriu special pentru a aspira praful acumulat în aceste zone.

Sursa – playtech.ro