Care va fi oraşul din România în care se vor ridica maşinile parcate neregulamentar?

De Jurnalul Național Actuale Auto 158 citiri
4 min citire
 

În ultimii ani, datorită numărului mare de mașini, majoritatea marilor orașe au ajuns să fie într-o adevărată criză, ca urmare a aglomerărilor de mașini parcate neregulamentar. Atât în Capitală, cât și în alte localități, autoritățile locale au trecut la ridicarea acestora. În acest context informațiile de ultimă oră vorbesc despre marele oraş din România în care se vor ridica maşinile parcate neregulamentar.

Criza locurilor de parcare și deciziile locale

Fie că vorbim de București, sau de orice alt mare oraș din România, criza locurilor de parcare a dus la supraaglomerarea căilor de acces, precum și la decizia unora dintre șoferi de a-și lăsa mașinile pe unde apucă.

Deși practica avea să fie oprită la un moment dat, tocmai datorită acestor situații, multe din autoritățile locale au luat decizia de a reactualiza un act normativ prin care se pot ridica mașinile celor care parchează neregulamentar.

 

În București, în aproape toate sectoarele, au fost ridicate extrem de multe mașini, doar în primele 6 luni ale acestui an, iar amenzile au fost pe măsură.

În cursul acestor ultime luni o altă primărie a luat decizia de a ridica mașinile parcate în alte zone, altele decât parcările amenajate, așadar vorbim de marele oraş din România în care se vor ridica maşinile parcate neregulamentar.

În Brașov se vor ridica maşinile parcate neregulamentar

Din informaţiile unei decizii a Consiliului Local, autoritățile brașovene au trecut la punerea în aplicare a acestor norme, mai ales că în ultima vreme a apărut aglomerația și aici. În afară de asta, numărul mare de turiști care ajung aici cu mașina personală a crescut, iar locurile de parcare existente nu mai fac față afluxului mare de autovehicule.

 

Responsabilitatea ridicării autovehiculelor parcate neregulamentar, conform reprezentanților Pimăriei Brașov, a căzut în sarcina unei firme a administrației locale, după cum se arată în comunicatul emis ieri:

Astfel, ”A fost desemnată firma care va gestiona această activitate, Tetkron SRL, companie a municipalităţii; a fost achiziţionat primul utilaj de ridicare şi urmează semnarea contractului pentru cel de al doilea utilaj.

Zona în care vor fi depozitate maşinile ridicate de pe domeniul public a ajuns în faza de asfaltare şi marcare.

Actualizarea tarifelor prevăzute în Regulamentul privind activităţile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe raza teritorială a UAT Municipiul Braşov a intrat în faza de dezbatere publică”, se arată într-un comunicat al Primăriei Brașov.

Primăria a stabilit și tarifele de recuperare a mașinilor

În contextul financiar şi conform deciziei din Consiliul Local Brașov, s-au stabilit și care vor fi tarifele plătite de posesorii autoturismelor ridicate de firma administrată de Primăria Brașov, iar aceasta sunt, după cum urmează:

625 lei pentru ridicare
260 lei pentru transport
200 lei pentru 24 de ore/vehicul

Pe lângă amenda contravențională pentru parcarea ilegală, aceste sume se adaugă, iar costurile vor fi extrem de mari.

Actul normativ mai precizează că ridicarea se va face numai în urma constatării făcute de un reprezentant al IPJ Bașov sau a celor de la Poliția Locală.

Așadar, dacă ajungeți în Brașov, mare atenție pe unde vă parcați mașina.

Sursa – playtech.ro