Carl Icahn obţine 600 de milioane de dolari după vânzarea unei participaţii la Herbalife

Foto: pharmaadvancement.com
0 28

600 de milioane de dolari obţine miliardarul Carl Icahn care a revândut companiei Herbalife Nutrition mai mult de jumătate din participaţia pe care o deţine la aceasta, la un preţ de 48,05 dolari pe acţiune, şi a renunţat la cinci locuri din Consiliul de Administraţie, ocupate de reprezentanţii săi, a anunţat într-un comunicat Herbalife, transmite Reuters.

La data de 30 septembrie 2020, Icahn deţinea o participaţie de 15,5% la Herbalife. Iar cea mai recentă tranzacţie ar urma să se finalizeze până pe 7 ianuarie din acest an, după care Icahn Enterprises va deţine aproximativ 8 milioane de acţiuni, reprezentând o participaţie de aproximativ 6%, se arată în comunicat.

În contextul financiar şi conform datelor Wall Street Journal, restul participaţiei deţinute de Icahn este evaluată la aproximativ 400 de milioane de dolari.

Încă din anul 2013 Carl Icahn a început să cumpere acţiuni Herbalife, ridicând astfel în slăvi compania, iar de atunci a devenit cel mai mare acţionar.

În prezent, compania globală de produse de nutriţie Herbalife Nutrition deţine în România trei centre de vânzări în Cluj Napoca, Bucureşti şi Braşov, iar comercializarea produselor se face exclusiv prin intermediul membrilor săi independenţi.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x