Filmul “Tennet” obţine încasări globale de 280 de milioane de dolari

Foto: medium.com
0

Filmul “Tenet”, în regia lui Christopher Nolan, a obţinut încasări 280 de milioane de dolari la nivel mondial şi a înregistrat în acest weekend o uşoară creştere la box-office-ul american, de 3,4 milioane de dolari în 2.850 de cinematografe, şi un total de 41 de milioane de dolari în patru săptămâni, relatează duminică Reuters care citează Variety.com.

Astfel, “Tenet”, o producţie Warner Bros. cu un buget de 200 de milioane de dolari, a obţinut încasări totale în acest weekend de 19,2 milioane de dolari pe 58 de pieţe internaţionale.

În domeniul cinematografic, lungmetrajul ”Tenet” este primul film realizat de un studio important lansat în cinematografe în timpul pandemiei, iar încasările modeste reflectă dificultăţile cu care se confruntă această industrie în atragerea clienţilor în contextul crizei sanitare.

Pe de altă parte, ”Mulan”, o producţie Disney – care nu are parte de o lansare în cinematografele din SUA – a obţinut încasări de 3,4 milioane de dolari pe 20 de pieţe, veniturile sale totale la nivel mondial însumând 64 de milioane de dolari.

Dar şi filmul ”The New Mutants” a obţinut, în cel de-al cincilea weekend de la lansare, încasări de 2,5 milioane de dolari la nivel mondial, dintre care 1,1 milioane de dolari în SUA.

În acest context, estimările au fost publicate la trei zile după ce Disney a amânat cu câteva luni lansarea unui trio de blockbustere de toamnă – filmele ”Black Widow” al Marvel, ”West Side Story” al lui Steven Spielberg şi ”Death on the Nile”, de Kenneth Branagh. Ele sunt cele mai recente dintr-o lungă serie de filme a căror dată de lansare a fost amânată în contextul pandemiei de coronavirus.

Iar Shawn Robbins, analist şef la Box Office Pro, a declarat că nu este surprinzător faptul că industria cinematografică din SUA este afectată în contextul crizei sanitare asociate COVID-19.

”Acest weekend continuă ceea ce se preconizează că va fi tendinţa unor weekenduri mai liniştite la box-office în primele săptămâni de toamnă după numeroase întârzieri ale lansărilor după premiera ‘Tenet’ ”, a adăugat el.

În acest timp de criză sanitară, aproximativ 75% din pieţele din SUA sunt deschise, însă pieţele-cheie din Los Angeles şi New York rămân închise, la fel şi majoritatea din restul Californiei, Carolina de Nord, Michigan, New Mexico, Seattle-Tacoma şi Portland.

Dar Paul Dergarabedian, analist la Comscore, a estimat că doar 58% din cinematografele din America de Nord sunt în prezent deschise. ”Piaţa este, aşa cum era de aşteptat, somnoroasă şi incertă”, a spus el. ”Cu toate acestea, există cel puţin câteva ştiri încurajatoare şi anume că acolo unde au această opţiune, cinefilii se îndreaptă spre cinematografe, unii căutând să vizioneze filme chiar şi în oraşele învecinate în cazul în care sălile de tip multiplex locale sunt indisponibile”, a adăugat Dergarabedian.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close