Cât costă să zugrăvești un apartament cu două camere în 2024?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 223 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Dacă te gândeşti să zugrăvești un apartament cu două camere, în primul rând, va trebui să găsești un meseriaș care să îți facă un preț, iar asta depinde de mai mulți factori. Apoi, poți cere mai multe estimări ca să îți dai seama de prețul pieței și să alegi cea mai bună variantă pentru tine. Costul final depinde de starea pereților, dar și de câți metri pătrați are apartamentul tău.

Ce factori să iei în calcul când vrei să zugrăvești?

Atunci când vorbim despre evaluarea prețului pentru o zugrăveală, meseriașii analizează în primul rând cât de mare e lucrarea și starea pereților și tavanelor pentru a estima cantitatea necesară de vopsea și preparare.

În plus, se concentrează asupra tipului de vopsea aleasă, calculând costurile în funcție de calitatea, gradul de acoperire și durabilitatea acesteia. Nu în ultimul rând, zugravul ia în calcul și cheltuielile pentru mâna de lucru, precum și pentru orice materiale adiționale, cum ar fi pensulele și rolele, necesare pentru zugrăveală.

În acest sens, costul mediu al unei zugrăveli profesionale poate fluctua semnificativ, depinzând de mărimea lucrării, starea pereților și tavanelor, și de tipul de vopsea utilizat.

În general, prețul estimat per metru pătrat pentru o zugrăveală cu vopsea lavabilă în interior se situează între 13 și 25 de lei.

Pe lângă asta, zugravul poate aplica și o taxă suplimentară pentru materialele adiționale, cum ar fi pensulele și alte materiale indispensabile pentru desfășurarea lucrării.

În general vorbind, costul unei zugrăveli profesionale este influențat de diverși factori, printre care se numără mărimea proiectului, tipul de vopsea ales și starea actuală a pereților și tavanelor.

Dimensiunea lucrării determină cantitatea de vopsea necesară și numărul de straturi de aplicat. Alegerea tipului de vopsea contribuie la variația costurilor, având în vedere că diversele tipuri de vopsele au niveluri diferite de acoperire, calitate și durabilitate.

Starea actuală a pereților și tavanelor are, de asemenea, un impact semnificativ asupra prețului total, deoarece suprafețele aflate într-o stare precară necesită pregătiri și reparații suplimentare înainte de a începe procesul de vopsire.

Cât costă să zugrăvești un apartament cu două camere în 2024

 Zugraveli cu Vopsea Lavabilă:

Un strat de vopsea lavabilă pentru pereți: 8,00 RON/mp
Pereți și tavan într-o singură culoare: 12,00 RON/mp
Pereți colorați și tavan alb: 15,00 RON/mp
Zugrăveli mozaic (în mai multe culori): 20,00 RON/mp

Zugraveli cu Vopsea Decorativă:

Zugrăveala tip le velature: 45,00 RON/mp
Zugrăveala tip chiffon: 50,00 RON/mp
Aplicare stucco venetian: 200,00 RON/mp
Zugrăveala cu model geometric: 90,00 RON/mp

Alte Lucrări Adiacente Zugrăvelilor:

Amorsă: 2,00 RON/mp
Glet de egalizare în două straturi: 15,00 RON/mp
Glet de finisare într-un singur strat: 8,00 RON/mp
Glet de egalizare și de finisare: 21,00 RON/mp
Montare plasă armare: 25,00 RON/mp

Aceste prețuri sunt exprimate pe metru pătrat și reflectă costul estimativ pentru fiecare tip de lucrare.

Așadar, în funcție de ce îți dorești pentru casa ta, în funcție de starea în care se află pereții și de suprafața casei, vei putea obține un preț estimativ după care să te orientezi.

Sursa – playtech.ro