Cât de des trebuie să aspiri covoarele din casă?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 151 citiri
5 min citire
 

La întrebarea, Cât de des trebuie să aspiri covoarele din casă? Răspunsul depinde de câțiva factori importanți, dar cei care spun că în fiecare zi, ar putea să rămână uimiți.

Covoarele din casă și murdăria

A avea un covor în casa ta face ca oricare cameră să pară primitoare. Toată lumea se bucură de el: familia, oaspeții, vecinii și animalele de companie. Dar cum faci să îl menții curat?

Durata de viață a covorului tău depinde de îngrijirea pe care i-o acorzi. Covorul este o parte importantă a confortului casei tale și vrei ca el să arate cât se poate de bine.

Iniţial, poți chema un serviciu de curățenie profesională care îți va face covoarele să pară ca noi. Dar între curățările profesionale, ar trebui să menții curățenia în casă.

O curățare regulată menține covorul liber de bacterii și murdărie care pot să se acumuleze între fibre.

Multe factori din casa ta pot contribui la acumularea de murdărie și bacterii în covoare, ceea ce poate duce la mirosuri urâte și acumulări de bacterii, periculoase pentru întreaga familie.

Cât de des trebuie să aspiri covoarele din casă

Pentru aspirarea simplă a covorului, ar trebui să faci această treabă cel puțin o dată pe săptămână în cazul unei familii care este rar acasă.

Cu toate acestea, în familii în care membrii sunt frecvent acasă sau în zonele cu trafic intens pe covor, va trebui să aspiri cel puțin de două ori pe săptămână, dacă nu mai des.

Curățarea zilnică poate reduce nivelul de murdărie și alergeni, mai ales dacă ai animale de companie sau copii care se plimbă sau la tine în casă se poartă papuci sau pantofi.

Cât de des ar trebui să speli covoarele din casă

Ar trebui să speli covorul cel puțin o dată la 12 luni pentru a elimina murdăria, grăsimea și alergenii. Cu toate acestea, acest program poate varia în funcție de mai mulți factori din locuința ta. Dacă ai copii sau animale de companie, s-ar putea să trebuiască să speli covoarele mai des.

-Circulație redusă: La 12 luni
-Trafic intens: La fiecare 6-12 luni
-Animale de companie: La fiecare 3-6 luni
-Copii: La fiecare 6-12 luni
-Culoare deschisă; La fiecare 6 luni
-Familie cu alergii: La fiecare 2-3 luni
-Fumători: La fiecare 3-6 luni

Cum îți menții covoarele curate dacă ai copii

Copiii mici, copiii mai mari, toți au tendința de a se murdări și a aduna germeni. Prin urmare, pentru a curăța aceste dezastre ar trebui să aspiri cel puțin la fiecare câteva zile, dacă nu zilnic. Spală sau curăță cu abur covorul cel puțin la fiecare 6 luni și ia în considerare chemarea unui serviciu de curățare profesională la fiecare 12-18 luni pentru a te asigura că ai covoarele curate și fără bacterii.

 În plus, familiile care au animale se pot confrunta cu mizerie și mai mare. Pe lângă lăbuțe murdare și accidente, ei și scutură constant alergeni din blană. Prin urmare, trebuie să aspiri cel puțin de două ori pe săptămână pentru a ține pasul cu prietenii cu patru picioare.

Curăță covorul cu un aparat de curățare sau cu abur cel puțin la fiecare 3-6 luni. Curăță dezastrele imediat ce se întâmplă pentru a evita mirosurile persistente.

Covoarele deschise la culoare

Un alt aspect de luat în considerare în locuința ta este covorul de culoare deschisă. Deși aceste tipuri de covor pot aduce viață într-o cameră, ele arată murdăria mult mai tare decât cele închise la culoare.

Din punct de vedere al sănătăţii, acest lucru necesită o curățare mai frecventă, partea pozitivă este că murdăria nu este ascunsă. Prin urmare, trebuie să fii atent în rutina ta de curățare pentru covoarele albe sau de culoare deschisă. Acest lucru înseamnă că trebuie să aspiri cel puțin de două ori pe săptămână și să speli covorul o dată la fiecare 6 luni.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,