Ce este un robot de pornire auto și de ce ai nevoie de măcar unul?

Indiferent dacă sunteți patronul unui atelier sau doar iubiți mașinile, ar trebui să aveți în propriul service sau garaj o serie de echipamente auto pentru situațiile de urgență. Iar unul din cele mai importante astfel de echipamente este robotul de pornire, un dispozitiv special proiectat pentru pornirea bateriilor autovehiculelor ce funcționează pe bază de benzină sau motorină.

În funcție de destinația lor, există două tipuri de roboți de pornire. Roboți de pornire pe care îi puteți folosi ca sursă de încărcare pentru vehiculele de dimensiuni mici precum automobilele sedan sau dubele și pentru aparatele electrice de tipul televizoarelor, laptop-urilor, aparatelor de fotografiat și diferite aparate electrocasnice și roboți de pornire special proiectați pentru pornirea vehiculelor grele, ca de exemplu camioanele.

Indiferent de tipul lor, în principiu, toți roboții de pornire funcționează în mod asemănător. Ei sunt prevăzuți cu baterii ce se recomandă a fi încărcate la capacitate maximă pentru maximizarea duratei de viață și sunt dispozitive portabile ce pot fi ușor transportate și folosite nu doar în interiorul unui garaj sau atelier, ci direct la locul unde este necesară încărcarea bateriei unui automobil.

Cât costă un robot de pornire și în ce fel de echipament ar trebui să investești?

Prețul unui robot de pornire începe de la aproximativ 150 de euro și se ridică la peste 1000 de euro. Cei mai convenabili sunt roboții de pornire proiectați ca sursă de încărcare pentru bateriile vehiculelor mici, iar cei mai scumpi sunt roboții de pornire pentru vehiculele grele. De aceea, la achiziția unui astfel de echipament trebuie să luați în calcul tipul de automobile pentru care urmează să-l folosiți.

Pentru uz casnic, dar și pentru o vulcanizare destinată clienților cu mașini mici, un robot de pornire convenabil ca preț este cum nu se poate mai potrivit. El câtărește aproximativ 14 kg, este practic din punct de vedere al modului de folosire și poate fi transportat cu ușurință.

Pe de altă parte, dacă dețineți un atelier auto care se adresează șoferilor de camion și celor care conduc utilaje grele, un robot de pornire pentru vehiculele mici nu vă este suficient și trebuie să supliniți bugetul de investiție. Dar indiferent de prețul său, nu ar trebui să vă gândiți de două ori înainte să-l cumpărați deoarece se vor ivi atât de multe ocazii în care să-l folosiți încât investiția se va amortiza în cel mai scurt timp.

De unde se poate achiziționa un robot de pornire?

Mai ales atunci când investiți în echipament pentru afacerea dumneavoastră, vă recomandăm să nu neglijați eficiența unui aparat nou și să faceți tot posibilul pentru a evita cumpărarea echipamentelor la mâna a doua.

Chiar dacă modul lor de funcționare se bazează pe niște principii simple, echipamentele auto funcționează cu atât mai bine cu cât sunt mai puțin uzate. În plus, pentru a vă asigura de calitatea produsului cumpărat, optați întotdeauna pentru echipamentele comercializate de distribuitori cu renume pe piața auto. Roboți de pornire și nu numai, puteți achiziționa de la EURO QUIP International SRL, o societate ce oferă clienților săi soluții de înaltă calitate sub forma unei game variate de produse. Cei mai renumiți producători de roboți de pornire sunt Sealey, GYS și DECA, iar produsele lor se găsesc în România pe site-ul oficial EURO QUIP.

Spre diferență de alte echipamente utilizate în service-urile auto, pentru achiziția și folosirea unui robot de pornire nu aveți nevoie de o autorizație specială. El poate fi cumpărat deopotrivă de persoanele juridice și fizice și poate fi folosit și în gospodării, cu scop strict personal.

Ce primești la comanda unui robot de pornire?

În funcție de tipul de robot comandat, coletul poate să conțină diferite accesorii necesare în momentul utilizării. De exemplu, unii roboți se livrează împreună cu cabluri confecționate din cupru, siguranțe de schimb sau încărcătoare. Alții nu au nevoie de accesorii suplimentare sau în cazuri excepționale, ca de exemplu situațiile în care siguranțele defecte trebuie schimbate,  acestea pot fi achiziționate separat.

În general, roboții de pornire pot fi utilizați imediat după momentul livrării. Chiar dacă sunt dotați cu piese ce pot fi înlocuite, atunci când sunt achiziționați în stare nouă, ei pot fi folosiți ca scoși din cutie, fără a fi necesar să schimbați niciun accesoriu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata