Ce lovitură a primit DNA. Cazul cunoscut i-a scos pe făptași nevinovați, iar prejudiciul se ridică la milioane de euro

0

Direcția Națională Anticorupție (DNA) primește un eșec imens în instanță. Vorbim despre un atac mare într-un dosar foarte cunoscut. La mijloc sunt milioane de euro, iar inculpații au fost scoși nevinovați din această ecuație.

Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost declarați nevinovați de către Tribunalul București. Cele două personake făceau parte din cazul dosarului Microsoft 2 și au fost acuzați pentru spălare de bani. Hotărârea luată de instanță are termen de 10 zile pentru a fi atacată cu apel.

Această hotărâre a fost luată de judecători pentru lipsa autorizării anticipate de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia Tribunalului București nu este permanentă, conform mediafax.

În luna septembrie 2017, DNA a trimis în judecată cei doi protagoniști ai cazului Microsoft 2, Dinu Pescariu și Claudiu Florică, pentru spălare de bani.

Au mai fost de asemenea trimiși spre a fi judecați și fostul ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul şi Călin Tatomir, fost director general Microsoft România SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi spălarea banilor. Aceștia se află sub acuzație pentru că au păcălit statul cu peste 51 de milioane de euro.

Astfel, conform DNA, Florică și Pescariu, pentru a fi avantajați în obținerea licitației publice, cu ajutorul unui om de afaceri, l-au căutat pe ministrul de la acea vreme, Gabriel Sandu, căruia i-a fost plătită în acel scop suma de 2.196.035 euro.

„În urma înţelegerii avute de Pescariu Dinu Mihail şi Florică Claudiu Ionuţ cu ministrul Sandu Gabriel, acesta din urmă a aprobat documentaţia de atribuire aferentă procedurii de licitaţie deschisă, iniţiată pentru „Achiziţionarea dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare”. Documentaţia care a stat la baza licitaţiei (referat de necesitate şi caiet de sarcini) conţinea condiţii restrictive nejustificate de participare la licitaţia organizată de către MCSI, fiind favorizată în acest mod D.Con-Net AG, în calitate de lider al unei asocieri din pare făcea parte şi firma Dim Soft SRL”, a precizat sursa menţionată.

Sursa: capital.ro

Sursa: News 24 Romania.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close