Ce se întâmplă în camera tăcută. De ce a costat 1,5 milioane de dolari iar oamenii nu pot sta mai mult de 45 de minute?

0 148

Sursa: Financiarul.ro.

Oamenii nu pot rezista mai mult de 45 de minute în camera tăcută de la Microsoft. Explicația poate părea una șocantă dar este un adevăr necunoscut.

Această încăpere, camera tăcută sau anecoică este localizată în campusul Redmond de la Microsoft. Aceasta este utilizată pentru realizarea a foarte multe proiecte, însă, în momentul în care vine vorba despre efectului asupra comportamentului uman, lucrurile stau complet diferit.

Suprinzător sau nu, nici măcar iubitorii de liniște nu ar fi încântați să stea în acea cameră. Camera mai este folosită și la calibrarea mouse-urilor deoarece click-ul se aude foarte bine în acea încăpere, dar și la testarea căștilor audio produse de către companie.

Această cameră este atât de lipsită de zgomot încât angajații Microsoft o declară o cameră înfricoșătoare și că nu pot petrece mai mult de o oră în interiorul acesteia.

Au fost oameni care au pășit în interiorul acesteia nu doar sub statulul de angajați. Cei care au făcut asta au declarat că erau pur și simplu șocați de cât de tare își puteau auzi respirația și până și stomacul. Un angajat Microsoft a spus că o persoană a ieșit din încăpere după un singur minut.

„Sunt mulți care nu pot face față, deprivarea de simțuri le afectează creierul”, a mărturisit bărbatul. Specialistul a mai precizat că recordul cunoscut de către Cartea Recordurilor Guiness este unul scurt. „Este cel mai tăcut loc de pe planetă, iar cel mai mult timp petrecut acolo a fost de doar 45 de minute. Doar camera costă 1,5 miloane de dolari, ceea ce arată cât de serioși suntem când vine vorba despre simțul auditiv”, mai adaugă angajatul Microsoft.

Camera tăcută este o încăpere de dimensiuni mici, mai exact 6,36 metri în fiecare direcție. Este înconjurată de 6 straturi de beton, fiecare strat gros de 30 cm ce permite o antifonare perfectă. Rolul acestei camere este să faciliteze testarea de dispozitive audio într-o stare perfectă.

 

 

Sursa: ciao.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x