Ce trebuie să ştii înainte de cumpărarea unei case?

51

La achiziţia unei locuinţe, fiecare are diferite prioritati. Procesul de achiziţie, al unei locuinţe, este complex si necesită timp, de aceea nu trebuie să te grăbşti atunci când îţi cauţi o casă, care trbuie să fie pe placul tuturor. Notarea prioritatilor este un mod util prin care puteti parcurge procesul de achizitie fără a uita anumite aspecte importante pentru dumneavoastră si familia dumneavoastră.  Dacă se doreşte, angajati un agent imobiliar, dar şi acesta va dori, de asemenea, să vă inteleagă lista de prioritati. Intelegerea importantei acestor trăsături ajută la eliminarea acelor locuinţe care nu sunt potrivite pentru dumneavoastră, şi vă ajută in a le compara pe cele care sunt.

Astfel, aspectele pe care trebuie să le luati in considerare atunci când cumparati o nouă locuintă are o importanţă diferită in functie de cumpărător, insă toate aspectele trebuie examinate fiecare în parte. Iar dacă cumparaţi casa impreună cu partenerul de viată, discutati, pentru a vă asigura că sunteţi de acord cu privire la importanţa fiecarui element.

– Mai întâi alege-ţi locaţia casei

 

Toţi cumpărătorii vor să găsească o locaţie care permite accesul facil la locurile pe care le frecventează cel mai des (loc de muncă, scoală, magazine, spatii recreative, locuri de inchinaciune, prieteni si familie). Căutaţi drunul accesibil la arterele principale de circulatie si verificati fluxul traficului. Verificarea acestor aspecte inainte de a achiziţiona o locuinţă, vă poate ajuta să nu treceti prin calvarul iesirii din cartier în strada principală, şi vă poate salva de o navetă mult prea lungă.

Amplasarea casei in cadrul cartierului este de asemenea importantă pentru multe persoane. Anumite persoane prefera o locaţie langă intrarea principala, altii preferând să se ţină departe de trafic si să se afle mai spre centrul proiectului imobiliar. Dacă exista un parc, o piscină sau o zona de divertisment, anumiti proprietari preferă o locaţie apropiată de aceste obiective. Unii preferă zonele periferice, alţii preferând să locuiască pe bulevardul principal.  Toate aceste aspecte trebuie analizate cu atenţie, dar anumite amplasamente implică preturi de achizitie mai mari.

– Odată găsită locaţia, ocupati-vă de mărimea terenului

 

Multe persoane nu acordă foarte multă atenţie mărimii terenului pe care se află amplasată casa. In cadrul unui cartier, mărimile terenurilor sunt aproximativ similare. Odată ce ati inceput să mergeţi la vizionări şi să vă uitaţi la ce este disponibil pe piaţă, veţi vedea curând dacă preferaţi loturi mari, mici, pe colţ sau interioare. Anumite proprietăţi au forma unei felii de placintă, unele sunt dreptunghiulare, altele au forme neregulate. In functie de nivelul de intimitate, modul in care veţi folosi peluza, si lungimea aleii, acest lucru poate fi important pentru dumneavoastra.

Daca gasiti o casa care are doua terenuri aferente, analizati posibilitatile. Iar dacă cel de-al doilea lot se pretează pentru constructii, aţi putea adăuga incă o clădire (un garaj in plus, un atelier, etc.) sau puteti impărţi proprietatea, construind incă o casa pe care să o vindeţi, sau să vindeţi lotul aşa cum este.

– Dacă aţi găsit casa in locaţia perfectă pentru dumneavoastră, atunci,trebuie să aveţi în vedere, câte camere are aceasta.

 

Fiecare familie are o idee cu privire la numărul de dormitoare pe care il doreste. Majoritatea persoanelor vor dori cel puţin două, iar dacă au si copii, numărul va creste. Unele familii preferă ca copiii lor să impartă acelaşi dormitor, alţii preferând camere separate pentru fiecare, astfel incât orele diferite de culcare si studiu să nu fie o problemă. Iar dacă primiţi oaspeţi pentru perioade mai lungi de timp, este frumos să aveţi un dormitor care serveşte drept camera de oaspeţi.

O cameră in plus serveste adesea drept birou, cameră de divertisment, cameră de joacă sau sală de sport. Multe activităţi recreative necesită spaţiu de lucru şi de depozitare materiale, iar o camera suplimentară serveste acestui scop. Ganditi-vă cu mare atenţie la stilul dumneavoastră de viaţă si ce anume il poate imbunătăţii.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner