Combinatul siderurgic Donalam investeşte peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din Călăraşi

Foto: zf.ro
0 12

Compania Donalam  investeşte peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic din Călăraşi.

„AFV Beltrame Group, acţionarul principal al companiei Donalam, unul dintre cei mai mari producători europeni de bare din oţel şi oţeluri speciale, investeşte peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic din Călăraşi. Noua tehnologie o va înlocui pe cea care datează din anii ’70-’80, şi va contribui atât la reducerea cu până la 40% a emisiilor de carbon asociate producţiei cât şi la creşterea competitivităţii barelor din oţel realizate în România. Investiţia va fi realizată din fonduri proprii şi este estimată a fi finalizată până în 2022”, menţionează compania într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

Tehnologia disponibilă din cadrul laminorului din cadrul combinatului, va determina reducerea consumului de gaz cu până la 40% (circa 2.4 milioane mc/an), precum şi economii de energie termică de peste 27.300 Mwh/an. De asemenea, se va economisi electricitate de peste 1.300 Mwh/an, în timp ce cantitatea de oţel pierdut în procesul de producţie se va reduce cu aproximativ 1.440 t/an.

Prin aceste îmbunătăţiri creşte performanţa energetică iar consumul de materie primă poate duce la o scădere a emisiilor de CO2 ale fabricii cu aproape 5.000 t/an.

Mai mult, noua tehnologie va permite creşterea competitivităţii produselor din oţel realizate la Călăraşi, astfel, prin importarea materiei prime din Germania şi realizarea laminării şi finisării în România. Prin parteneriate comerciale create cu firme de top din Germania (GMH) şi Austria (Voestalpine), iar produsele Donalam sunt apoi distribuite în cea mai mare parte a Europei.

Cu puţin timp în urmă, Donalam a finalizat o investiţie în valoare de 4 milioane euro, într-un echipament special de tratare a barelor de oţel.

Compania Donalam, cu sediul în Călăraşi, este unul dintre principalii jucători din industria barelor din oţel laminate la cald din Europa. În anul 2006, compania a fost înfiinţată de către AFV Beltrame Group  iar un an mai târziu, în 2007, a achiziţionat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Cu peste 270 de angajaţi şi aproximativ 110.000 tone de bare de oţel vândute anual, Astfel, Donalam a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 78 milioane de euro.

Aşadar, AFV Beltrame Group a fost înfiinţat în 1896 şi este în prezent unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine şase fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.000 de angajaţi şi activităţi comerciale în peste 40 de ţări. Cu peste 2 milioane tone vândute anual, Beltrame Group a avut vânzări de 1,24 miliarde euro, în 2018.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x