Consiliul Judeţean Iaşi primeşte înapoi 465.000 lei din banii cheltuiţi pentru restaurarea Muzeului ‘Pogor’

72

Luni 7 decembrie, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi a informat, că va primi o nouă rambursare, în valoare de 465.000 lei, pentru restaurarea Muzeului „Vasile Pogor”.

Astfel, cererea de rambursare pentru proiectul ce vizează restaurarea Muzeului „Vasile Pogor” Iaşi a primit aviz favorabil după îndeplinirea condiţiilor de alocare a ajutorului financiar, se arată într-un comunicat de presă al CJ Iaşi.

Suma de peste 465.000 de lei care va fi decontată, va ajunge în conturile Consiliului Judeţean în cursul săptămânii viitoare.

„Muzeul ‘Vasile Pogor’ este un monument istoric reprezentativ pentru Iaşi, un simbol al spiritului cultural ieşean, un loc ce a găzduit numeroase personalităţi marcante ale României moderne, fiind astăzi mărturia epocii intelectuale şi culturale a României. Trebuie să facem toate eforturile pentru a conserva clădirea muzeului şi a o lăsa moştenire generaţiilor viitoare. Vom continua să asigurăm protejarea tuturor obiectivelor de patrimoniu cultural din judeţ, prin finanţare de la bugetul Consiliului Judeţean, fonduri guvernamentale sau europene”, a declarat, citat în comunicatul de presă, preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

În contextul financiar, acest proiect este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului, şi are cu o valoare totală de aproximativ 6,5 milioane de lei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata