Copiii vulnerabili din trei comunităţi din Constanţa şi Ialomiţa au primit laptop-uri

28

Prin suportul educaţional ale organizaţiei Salvaţi Copiii,  aproape jumătate din copiii de vârstă şcolară  au avut acces la cursurile online realizate de şcolile în care învaţă, în mare parte din cauza lipsei echipamentelor necesare sau a conexiunii necorespunzătoare la internet.

Salvaţi Copiii a demarat un program complex şi rapid de intervenţie în întreaga ţară, iar filiala Constanţa, în parteneriat cu EDP Renewables, lider al energiei reutilizabile din România, s-a implicat şi asigură pentru copiii din trei comunităţi din judeţele Constanţa şi Ialomiţa materiale educative digitale, pentru a facilita învăţarea online.

Astfel, 45 de echipamente IT (laptopuri) au fost donate copiilor din cele trei localităţi, elevi ai şcolilor gimnaziale din Ciocîrlia, Mircea Vodă şi Făcăeni, în cadrul campaniei Fondul de Urgenţă pentru Şcoli, sub deviza ,,Împreună suntem mai puternici! Împreună susţinem dreptul la educaţie pentru toţi copiii!”.

18.000 Euro este valoarea totală a donaţiei. Copiii au primit deja laptopurile, în data de 18 mai 2020 şi au început recuperarea orelor.

-Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România: ,,Copiii vulnerabili au fost marginalizaţi o dată în plus în timpul crizei pandemice, pentru că nu au avut acces la şcoala online şi atunci decalajul dintre ei şi colegii lor a crescut. Este crucial să restabilim dreptul egal la educaţie şi să îi sprijinim pe aceşti copii să poată participa la educaţie”.

-Eduardo Nieto, Country Manager EDP Renewables: „Ne dorim să oferim un sprijin semnificativ comunităţilor noastre locale în lupta împotriva efectelor pandemiei. Astfel, am achiziţionat material educativ digital pentru a facilita învăţarea online pentru copiii din comunităţile noastre. În aceste momente dificile am colaborat cu Organizaţia Salvaţi Copiii – filiala Constanţa şi cu autorităţile locale pentru a diminua impactul pandemiei COVID-19 asupra copiilor români şi a familiilor lor. Suntem alături de comunităţile Ciocîrlia, Mircea Vodă şi Făcăeni.”

-Carmen Silvia Andrei, Preşedinte Organizaţia Salvaţi Copiii – filiala Constanţa: ,,Mulţumită generozităţii sponsorului nostru, EDP Renewables, în această perioadă dificilă, ne-am îndreptat atenţia spre copiii din mediul rural, oferindu-le speranţă, încredere şi şansa la o educaţie de calitate. 45 de copii proveniţi din familii vulnerabile socio-economic au primit laptopuri, pentru a participa, alături de colegii lor, la lecţiile online. Gestul nostru îi motivează şi îi încurajează pe copii să înveţe, în ciuda greutăţilor. Conform estimărilor Salvaţi Copiii, în România, numărul copiilor de vârstă şcolară aflaţi în risc de sărăcie sau excluziune socială care nu au participat la educaţia online poate trece de 400.000 de copii.”

Organizaţia Salvaţi Copiii, in perioada pandemiei COVID-19, imediat după închiderea şcolilor, şi-a intensificat eforturile de sprijinire şi protecţie a copiilor vulnerabili (copii din familii cu dificultăţi socio-economice, copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate), concentrându-se pe oferirea de suport material de urgenţă pentru copii şi familiile lor, cu respectarea cerinţelor autorităţilor locale privind prevenirea răspândirii COVID-19 şi garantarea accesului acestora la educaţie prin activităţi la distanţă, reuşind să ajute peste 4.600 de copii.

Asadar, Salvaţi Copiii România, de 30 de ani, construieşte programe sociale, politici publice şi practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza şi complexitatea proiectelor la nivel naţional fac din organizaţie o instituţie socială esenţială, al cărei rol este medierea între societatea şi autoritatea publică, în beneficiul copilului.

În trei decenii de activitate, Salvaţi Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluţii concrete pentru protejarea şi sprijinirea copiilor vulnerabili, şi a militat, în acelaşi timp, pentru o colaborare viabilă cu autorităţile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Iar, Salvaţi Copiii Constanţa este una dintre cele 11 filiale ale Organizaţiei Salvaţi Copiii România, a fost înfiinţată în anul 1990 şi a aderat încă de la început la mişcarea de promovare şi de apărare a Drepturilor Copiilor.

Programele şi campaniile filialei se adresează tuturor copiilor, acordând o atenţie deosebită celor aflaţi în situaţii dificile: copii singuri acasă (care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate), copii care au abandonat şcoala sau care se află în risc de abandon şcolar, copii afectaţi de sărăcie, copii cărora li se încalcă drepturi prevăzute de lege.

Compania EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider global în sectorul energiei regenerabile şi al patrulea mare producător de energie eoliană din lume. Cu o reţea de dezvoltare solidă, de primă clasă şi capacitate de operare ca lider pe piaţă, EDPR a cunoscut o dezvoltare excepţională în ultimii ani şi este prezentă pe 14 pieţe internaţionale (Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Franţa, Grecia, Italia, Mexic, Polonia, Portugalia, România, Spania, Marea Britanie şi SUA). Prezentă în România din 2008, EDPR are o capacitate de operare totală de peste 521 MW pentru mai multe proiecte eoliene. În 2013 a intrat în funcţiune prima centrală solară EDPR în România.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata