Criptomoneda XRP s-a depreciat semnificativ după acuzaţiile din SUA

133

Cu 24% s-a depreciat criptomoneda XRP, miercuri, după ce Autoritatea de Supraveghere a Pieţelor Financiare din SUA (SEC) a acuzat Ripple, compania asociată cu XRP, că a efectuat o ofertă neautorizată de valori mobiliare în valoare de 1,30 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Ripple a fost lansată pe piaţă de un start-up din San Francisco, care a proiectat un sistem de plăţi asemănător cu blockchain. Ripple a creat şi a vândut XRP, a treia mare criptomonedă în funcţie de capitalizarea bursieră.

Astfel, criptomoneda XRP se tranzacţiona, miercuri la 0,33 dolari, cel mai redus nivel din ultima lună.

De acest nivel redus, sunt implicaţi în tranzacţie, doi directori ai Ripple, care ar fi obţinut câştiguri personale în urma ofertei neautorizate de valori mobiliare, a anunţat Autoritatea de Supraveghere a Pieţelor Financiare.

În acest sens, conducerea Ripple a respins acuzaţiile, precizând că XRP este o monedă şi nu este necesar să fie înregistrată ca un contract de investiţii.

Şi criptomoneda bitcoin a depăşit săptămâna trecută pentru prima dată plafonul de 20.000 de dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată.

Astfel, criptomoneda a urcat cu 4,5%, ajungând la 20.440 de dolari. Anul acesta, bitcoin s-a apreciat cu peste 170%, datorită cererii din partea marilor investitori, atraşi de potenţialul unor câştiguri rapide şi a aşteptărilor că va deveni o metodă de plată de bază.

Însă, miercuri, bitcoin s-a depreciat cu 1,5%, la 23.477,19 dolari.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata