Cu 44% va creşte profitul operaţional al Samsung Electronics în primul trimestru

0 40

Samsung Electronics Co a anunţat că estimările profitului său operaţional au crescut cu 44% în primul trimestru, analiştii atribuind această creştere solidă vânzărilor de televizoare şi smartphone-uri care au permis grupului sud-coreean să depăşească efectele închiderii unora dintre facilităţile sale din SUA, transmite Reuters.

Astfel, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri şi chipuri de memorie a prognozat că în perioada ianuarie-martie 2021 a realizat un profit operaţional de 9.300 miliarde woni (8,32 miliarde dolari), în linie cu estimările analiştilor de la Refinitiv SmartEstimate. De asemenea, veniturile Samsung Electronics au crescut cu 17% comparativ cu primul trimestru al anului trecut până la 65.000 miliarde woni (58 miliarde dolari).

Însă, Samsung Electronics nu a oferit detalii cu privire la profitul net sau performanţele fiecărei divizii, aceste informaţii urmând să fie dezvăluite la finele acestei luni când va fi publicat raportul financiar complet pentru trimestrul ianuarie-martie 2021.

Analiştii estimează că profitul operaţional realizat de divizia de telefoane mobile a grupului Samsung Electronics a crescut cu peste 1.000 de miliarde woni până la 4.150 miliarde woni în condiţiile în care ultima generaţie de smartphone Galaxy s-a vândut mai bine decât precedenta generaţie în cele şase săptămâni care au trecut de la lansarea din luna ianuarie, susţine firma de cercetare Counterpoint Research.

În schimb, în cazul diviziei de chipuri de memorie a Samsung, analiştii estimează că profitul operaţional a scăzut cu 20% până la 3.600 miliarde woni ca urmare a costurilor majorării producţiei interne precum şi a pierderilor generate de închiderea unei uzine din Texas după valul de frig şi problemele în aprovizionarea cu electricitate întâmpinate în luna februarie.

Din punct de vedere financiar, preţurile pentru chipurile de memorie DRAM, utilizate în laptopuri şi alte dispozitive, au crescut cu 5,3% în perioada ianuarie-martie iar analiştii se aşteaptă ca acest trend să continue, în condiţiile deficitului mondial de cipuri. În aceste condiţii, analiştii estimează că Samsung va investi aproximativ 10.000 de miliarde de woni în facilităţile sale de producţie de cipuri în acest an, comparativ cu aproximativ 6.000 de miliarde de woni anul trecut.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata