Cu ce s-a ocupat Florentin Pandele înainte să fie primar?

De Jurnalul Național Actuale Locuri de muncă 430 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Toată lumea îl cunoaște pe primarul din Voluntari, Florentin Pandele. Acesta a devenit și mai cunoscut după căsătoria cu jurnalista Gabriela Firea. Dar, cu ce s-a ocupat Florentin Pandele înainte să fie primar care sunt afacerile care i-au adus bani soţului Gabrielei Firea.

Ce a făcut Florentin Pandele înainte să fie primar?

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a revenit în atenția publicului în urma scandalului azilurilor groazei. Câteva dintre acestea funcționau în localitatea în care soțul Gabrielei Firea este primar.

În contextul profesional, Florentin Pandele este născut pe data de 3 aprilie 1961, în satul Petrăchioaia, azi parte din județul Ilfov. Acesta a absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Facultatea de Navigație, absolvind în anul 1984.

Ce facultăți a absolvit Florentin Pandele?

În plus, Florentin Pandele a terminat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Bioterra din București, promoția 2004. La acea dată Universitatea „Bioterra” nu era încă acreditată.

A continuat studiile cu un masterat la Universitatea „Bioterra” în ”Controlul, expertiza și securitatea alimentară în agroturismul ecologic”.

De asemenea, în anul 2005, Florentin Pandele a absolvit Colegiul Național de Apărare în anul 2005. După, a urmat cursurile de Masterat- „Securitate și Apărare Națională” din cadrul Universității Naționale de Apărare ”Carol I”, Facultatea de Comandă și Stat Major.

În 2007, Florentin Pandele a obținut titlul de doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională – cu tema ”Coordomate Jiridice și Strategii Privind Navigația Maritimă”, la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

Florentin Pandele, acuzat de plagiat

Într-un sfârșit, în iunie 2008 Florentin Pandele a obținut titlul de doctor în științe Militare ”Universitatea Națională de Apărare” având ca temă ”România și Noile Provocări Generate de Integrarea Europeană”. Însă, titlul de doctor în științe Militare i-a fost retras pe 21 decembrie 2016 pentru că s-a dovedit că teza de doctorat a fost plagiată.

După atâta școală, dar și o căsătorie ratată, din care mai are doi băieșți, în anul 2010, Florentin Pandele s-a așezat la casa lui cu jurnalista Gabriela Firea, având împreună doi copii, David Petru și Zian Mihail.

Înainte de a fi primar, în perioada 1984-1990, Florentin Pandele a fost ofițer de marină comercială IEFM Navrom, Constanța, iar în anii 1991-1997 a fost ofițer cu navigația la compania engleză de ferryboat „Sally Line”, precum și ofițer cu navigația cu brevet de căpitan pe „Dart Line”.

Ce funcții a mai ocupat Florentin Pandele

Între anii 1997-1998, Florentin Pandele a fost director adjunct al Oficiului pentru Protecția consumatorului București, iar în anul 1998-2000 a fost director al Oficiului pentru Protecția Consumatorului Ilfov. În anul 2000 a ajuns din partea PSD în fruntea primăriei Volutari, acolo unde este și în prezent.

Nu în ultimul rând, Florentin Pandele se ocupă cu diverse afaceri, chiar și în domeniul sportului. Spre exemplu, echipa de fotbal FC Voluntari este sponsorizată de primăria orașului, condusă de soțul Gabrielei Firea.

Sursa – playtech.ro