Cu ce se curăță salteaua de pete?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 207 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
Salteaua este un mediu periculos, dacă nu e îngrijit așa cum trebuie. De asemenea, se pătează foarte ușor, însă nu trebuie să ne temem. Există o mulțime de trucuri utile și foarte simple, care ne ajută să ținem curată salteaua și să scăpăm de orice pată, indiferent cât este de imprimată.

Trucul care scoate petele de pe saltea

Curățarea saltelelor este adesea neglijată, deși este una dintre cele mai importante treburi casnice. Dormitul pe un pat curat nu numai că vă îmbunătățește calitatea somnului, dar vă protejează și sănătatea, motiv pentru care ar trebui să ne asigurăm că este mereu la punct.

Saltelele adăpostesc acarieni și bacterii dăunătoare. Prin urmare, este important să dedicați o parte din programul lunar de curățenie a casei pentru a vă igieniza salteaua. Atenție mare și la pete, pentru că sunt inestetice, dar pot ascunde și microbi puternici.

Pe rețelele de socializare circulă acum un truc extrem de interesant, pe care l-au încercat tot mai multe gospodine. Este cunoscut faptul că majoritatea curăță salteaua cu ajutorul aburului, însă, dacă nu ai o astfel de mașină specială, s-a găsit o alternativă.

Acest aspirator special poate fi înlocuit cu un simplu fier de călcat. De precizat că nu trebuie pus direct pe saltea, pentru că unele materiale nu sunt compatibile, ci acoperă-l cu un material subțire, după care șterge fiecare pată în parte cu temperatura ridicată, ce o va elimina.

Acest truc este foarte celebru în rândul cameristelor, care le ajută să curețe saltelele din hotel. Pe lângă faptul că le ia foarte puțin timp, rezultatul este unul sigur și extrem de simplu.

Cum cureți salteaua rapid și sigur

Aparatele de curățat cu aburi sunt ideale pentru a îndepărta acarienii din saltele și pentru a preveni alergiile. Aburul de înaltă temperatură neutralizează acarienii, însă la fel de util este și un aspirator sau un fier de călcat, atâta timp cât insistăm asupra petelor și murdăriei.

Dezinfectați saltelele cu abur o dată pe săptămână (în fiecare zi pentru persoanele care suferă de alergii) și acoperiți-le cu un cearșaf după ce sunt complet uscate. Dacă nu aveți posibilitatea de a le scoate la aer în fiecare zi, puteți recurge la aceste trucuri.

Pentru a împrospăta mirosul acesteia, dacă nu o puteți scoate prea des afară, folosiți bicarbonat de sodiu. Amestecați 1 cană de bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei esențial de lavandă într-un bol și puneți-l apoi într-o strecurătoare.

Se presară bicarbonatul de sodiu parfumat în mod egal pe tot patul și se lasă acolo timp de câteva ore sau chiar peste noapte. Dacă este posibil, deschideți fereastra dormitorului pentru a permite aerului să circule.

Bicarbonatul de sodiu absoarbe umezeala și mirosurile din pat, iar la finalul zilei va fi totul o prospețime. În cele din urmă, aspirați patul puțin, iar apoi este gata de pus lenjeria peste, fără nicio problemă.

Cum scoatem petele galbene din saltea

Petele galbene de pe saltea sunt probabil cauzate de acumularea de transpirație și de uleiurile pe care le elimină corpul. Totuși, este foarte ușor de scăpat de aceste pete inestetice, mai ales dacă ai la îndemână câteva ingrediente banale.

Încercați să albiți zona cu un amestec de apă cu peroxid de hidrogem (câte 1 cană din fiecare) și ¼ linguriță de detergent pentru vase. Pune totul într-un pulverizator, stropește direct pe pată, după care freacă bine cu o perie moale sau un prosop.

Mai apoi, lasă să acționeze câteva ore sau chiar peste noapte, după care pulverizează apă curată pentru a limpezi. Pentru petele dure, poți repeta operațiunea ori de câte ori consideri necesat și adaugă puțin mai mult peroxid de hidrogen în soluție.

Sursa – playtech.ro