Cum influenţează plantele şi florile sănătatea câinilor și pisicilor?

4 min citire

Inrolare trafic.ro
Floarea de crin, una din cele mai toxice flori pentru animale de companie.

Plantele și florile se află pe lista lucrurilor de care stăpânii trebuie să țină cont atunci când are o grădină și animale de companie.

Deși nu toate plantele și florile sunt toxice pentru animalele de companie, trebuie să acordați atenție faptului că orice plantă sau floare poate deranja stomacul pisicii sau câinelui dacă ajunge să le mănânce. Este știut faptul că una din cele mai toxice flori pentru patrupede este crinul, potrivit Dogoday.

Practic, dacă câinele mănâncă un crin, riscă să se otrăvească. Asta poate duce la vărsături, deshidratare, salivare excesivă, convulsii, diaree și chiar insuficiență renală. Și pentru pisici poate fi fatal. Vorbim de insuficiență renală care poate apărea în trei zile de la ingestie.

 

Totuşi, dacă vrei flori frumoase în casă sau în grădină, dar ai o pisică sau un câine, cel mai bine să alegi alte flori, cum ar fi orhideele.

Orhideele sunt considerate cele mai sigure pentru animale de companie, iar dacă sunteți în căutarea unei flori care să semene cu crinii albi, o orhidee Moth este o alegere excelentă. Va oferi aceeași atmosferă plăcută, fiind complet sigură pentru animalele de companie. Întrucât au nevoie de apă doar la fiecare 1-2 săptămâni, sunt grozave ca plantă de apartament.

În plus, orhideele vin într-o varietate de culori.

Cele mai disponibile orhidee aparțin genului Phalaenopsis, care sunt și printre cel mai ușor de cultivat.

Mulți oameni tratează orhideele ca pe niște flori obișnuite, aruncându-le imediat după ce florile le mor, dar acestea durează mult mai mult și pot înflori din nou în condițiile potrivite.

Tipuri de orhidee precum Phalaenopsis se găsesc în majoritatea florăriilor. Este o orhidee ușor de întreținut mai ales pentru începători.

Dacă luați orhideea de la o seră sau florărie, întrebați care sunt nevoile sale specifice. Cu o îngrijire adecvată, orhideele vor înflori cel puțin o dată pe an, de obicei iarna și vor ține până la primăvară sau la începutul verii. Odată ce înfloresc, înflorirea poate dura patru luni sau mai mult.

Alte flori sigure pentru animalele de companie

Din informaţiile Dachshund Station, trandafirii nu sunt doar frumoși și colorați, ci și relativ siguri pentru animalele de companie. Deși au spini, trandafirii în sine nu sunt toxici dacă sunt ingerați.

Deși sunt o floare anuală care se auto-însămânțează, cel mai important lucru este faptul că le putem ține în grădină, dacă avem câini sau pisici.

Câmpurile de floarea-soarelui sunt o bucurie pentru ochi și suflet. În plus, dacă nu știați, floarea-soarelui este sigură pentru animalele de companie.

Este o floare care vine în nuanțe de alb, roșu, violet și roz și care, de asemenea, este sigură pentru micile patrupede din casă.

Petuniile sunt flori perfecte de primăvară și sunt sigure pentru câini. Faptul că sunt și plante perene, adică vor crește din nou după terminarea sezonului de vară, le face să fie adorate de cei care caută flori în toate culorile.

În plus, o altă floare frumoasă, care să vină într-o varietate de culori, în același timp sigură pentru animalele de companie, acestea sunt panseluțele de grădină. Pe lângă nuanțele superbe de roșu, portocaliu, albastru și violet, sunt și comestibile!

Sau dacă se întâmplă să locuiți într-o zonă care are în mod constant temperaturi mai calde, alegeți iasomia. Deși are nevoie de o îngrijire suplimentară, iasomia înfrumusețează și parfumează orice grădină. Și mai ales nu este toxică pentru pisici și câini.

Sursa – www.capital.ro