Cum îți influențează personalitatea luna în care te-ai născut, din punct de vedere științific?

De Jurnalul Național Actuale Horoscop 217 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Când cineva crede în modul în care astrologia îi influențează personalitatea, s-ar putea să fie dezamăgit. Totuși, cercetătorii sunt de părere că luna în care te-ai născut are o anumită importanță în construirea personalității tale. Astfel, la ce ești predispus, dacă te-ai născut primăvara, vara, toamna sau iarna?

Anul 2011 a fost anul în care astrologia s-a prăbușit

Credința în astrologie s-a prăbușit, din punct de vedere rațional, în anul 2011. Atunci, astronomii de la Minnesota Planetarium Society au demonstrat că, datorită forței gravitaționale pe care Luna a exercitat-o asupra Pământului de-a lungul secolelor, alinierea Soarele cu stelele a fost modificată.

În contextul dat, inclusiv ecliptica, adică acea traiectorie a stelei care stă la baza conturăriii semnelor zodiacale, s-a schimbat. Cu alte cuvinte, cel puțin 86 la sută dintre oameni fac parte din semne zodiacale diferite de cele utilizate în antichitate de către diverse culturi.

Ce spune știința despre personalitatea ta?

Personalitatea fiecăruia are mai puțin de-a face cu semnul zodiacal sau cu anotimpul în care te-ai născut. Evenimentele pe care le-ai trăit în diferite perioade ale vieții conturează cel mai mult felul tău de a fi. Totuși, luna în care te-ai născut ar putea să aibă o anumită influență, chiar dacă una mai mică.

Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii în anul 2010, în urma unui studiu efectuat pe șoareci și publicat în revista Nature Neuroscience. Dacă un mecanism similar cu cel identificat la șoareci ar putea fi coroborat la om, cercetările ar putea să scoată la iveală multe detalii interesante.

Ce trăsătură prezinți, dacă te-ai născut primăvara

Caracterişticile primăverii. Dacă te-ai născut în luna martie, aprilie sau mai, una dintre caracteristicile principale ale personalității tale este optimismul. Totuși, același spirit pozitiv te face să fii mai predispus la una dintre tulburările opuse, anume depresia, arată știința.

Există mai puține cazuri de depresie și tulburare bipolară printre persoanele născute toamna decât primăvara, spun cercetătorii.

Persoanele născute în luna mai au o tendință mai mare de a dezvolta depresie sau patologii asemănătoare, arată o lucrare publicată în revista Plos One, de un grup de cercetători de la Universitatea Queen Mary din Londra.

Pe baza unui eșantion de 58 de mii de subiecți, s-a determinat că există mai multe cazuri de sinucidere în rândul persoanelor născute în lunile aprilie, mai și iunie.

 

Ciclotimia, des întâlnită la cei născuți vara

Pentru persoanele născute vara, tristețea nu ar trebui să fie un sentiment caracteristic celor care s-au născut în în acesta luni. Patologia la care aceste persoane sunt mai predispuse decât altele însă ar fi ciclotimia. Aceasta este o formă ușoară de tulburare bipolară în care apar frecvente oscilații între depresie moderată și euforie.

În rândul persoanelor născute în lunile de vară, nivelurile de schizofrenie sunt deosebit de scăzute în comparație cu cele înregistrate la subiecții născuți în alt sezon, spun cercetătorii.

Ești mai agitat, dacă te-ai născut toamna

Persoanele născute toamna sunt cele care cred în astrologie şi ar putea fi tentați să spună că persoanele născute în lunile de toamnă ar fi mai echilibrate decât altele. Balanța, de exemplu, născută în octombrie, ar fi guvernată în general de echilibru din toate punctele de vedere.

Persoanele născute în ianuarie și februarie sunt mai creative și mai eficiente când vine vorba despre rezolvarea problemelor de viață, în comparație cu cele născute toamna, arată un studiu de la Universitatea din Connecticut.

Mitul astrologic ar putea să aibă însă o urmă de adevăr, fiindcă persoanele născute toamna sunt mai puțin predispuse la depresie și tulburări bipolare. Totuși, sunt destul de iritate ca personalitate.

Cele mai multe cazuri de tulburări psihice, identificate la persoanele născute iarna

În caracterizarea lunilor de iarnă, dintre toate persoanele, cele născute iarna sunt cele mai predispuse la a dezvolta o tulburare psihică. Cele mai multe cazuri înregistrate în acest sens sunt: schizofrenie, tulburări bipolare și depresie.

Spre deosebire de persoanele născute toamna, cele născute în lunile de iarnă sunt mai liniștite și mai puțin agitate în general.

Un studiu realizat în anul 2015 a arătat că persoanele născute în ianuarie și februarie fac parte din rândul celor care își doresc să ajungă cunoscute în domeniul profesional. Cercetătorii pun această dorință pe seama creativității și imaginației.

Sursa – playtech.ro