Cum luminezi terasa sau balconul pentru un ambient estetic și funcțional?

De Continut Sponsorizat Casă și Grădină Publicitate 135 citiri
3 min citire
Pe lângă sistemul de iluminat stilat, care sporește funcționalitatea și estetica interiorului, trebuie să asiguri și o iluminare adecvată a balconului sau terasei, zone anexe ce pot fi transformate în oaze de relaxare. Corect optimizate ai putea folosi aceste spații la orice oră din zi sau din noapte, și ai putea crea un decor frumos, care va răspândi o lumină plăcută. Ce corpuri sunt pretabile pentru aceste spații și ce ar trebui să le alegi? Descoperă în rândurile următoare.

Iluminarea terasei sau a balconului de ce este importantă?

Sistemele de iluminat pentru terasa și balcon îndeplinesc funcții similare cu iluminatul standard de interior și au rolul de a asigura confortul și un ambient plăcut atunci când se utilizează aceste spații, furnizând și un plus de funcționalitate.

Variantele moderne de iluminat pentru aceste zone sunt în concordanță cu tendințele estetice actuale și pot fi realizate din metal, lemn reciclat, ceramică sau alte tipuri de materiale sustenabile. Datorită acestui fapt, numeroase tipuri de felinare și lămpi pentru casă vor scoate în evidență calitățile decorative ale anumitor spații. Aceste surse de lumină trebuie amplasate în locuri strategice, cum ar fi intrarea în casă, în lângă ghiveciul de pe terasă, pe masă, în dreptul treptelor sau sunt și variante ce pot fi suspendate, oferind un aer distins.

Poți alege produse cu design minimalist sau pe cele cu aspect moderne ori oriental. Pentru evenimente festive te poți orienta către felinare clasice ce pot oricând completa un ambient în care sunt amplasate, pe masa sfeșnice elegante, care contribuie la conturarea unui ambient elegant si prietenos..

Lămpi, lumânări sau alte sisteme sisteme de iluminat electrice?

În balcon sau pe terasă pot fi amplasare diferite tipuri de corpuri pentru iluminat, precum lămpi, felinare sau sfeșnice. Variantele lumânări sunt clasice și continuă să fie apreciate, chiar și în amenajarile moderne, pentru energia și vibe-ul pozitiv pe care le emană. Lămpile și felinarele din această categorie nu sunt condiționate de prezența unei surse electrice, deci pot fi amplasate pe mese, lângă jardiniere sau pe balustrade. Bineînțeles, trebuie să se țină cont că felinarele pot fi utilizate pentru suprafețe joase, în apropierea podelei sau pot fi montate la înălțime, iar sfesnicele sunt elemente de iluminat și decorative ce vor oferi un plus de frumusețe meselor, comodelor sau măsuțelor de cafea ce completeaza zona.

Sursele de lumina amplasate pe terasa și în balcon nu trebuie să fie puternică și supărătoare, pentru a face o impresie bună. Iluminarea delicată poate decora și exteriorul casei, iar felinarele alese corect vor face ca spațiul să arate perfect.