Cum sa ierti?

Multa lume vorbeste despre iertare si despre beneficiile ei, insa nu intotdeauna sa ierti este un proces usor. Cum poti ierta pe cineva care, prin actiunile sale, a influentat negativ viata ta, familia ta, casnicia ta? Cum eliberezi furia si durerea din sufletul tau pentru a putea ierta?

Tehnicile specialistilor te vor ajuta sa intelegi procesul de iertare si te vor invata cum sa gestionezi experientele neplacute din viata ta, pentru a putea continua sa traiesti si sa iubesti.

“Cand doi oameni incearca sa fie apropiati, pot exista frictiuni. DRAGOSTEA este lubrifiantul, sub toate formele sale – ganduri de iubire, sentimente de iubire, cuvinte de dragoste, actiuni dragastoase” – Maestrul Choa Kok Sui.
Cateodata ne concentram atat de mult pe probleme si pe diferente, incat uitam de timpurile bune petrecute in compania prietenilor, rudelor, colegilor si, in loc sa ne simtim fericiti si recunoscatori, incepem sa simtim insatisfactia si frustrarea. De cele mai multe ori, oamenii sunt raniti de catre cei dragi si mai putin de straini.

Ca sa ierti, trebuie sa iubesti mai mult. Iubind vei fi mai deschis, mai intelegator, mai iertator. Ca sa-ti fie si mai usor, gandeste-te la cum actionezi cand copilul tau greseste ceva. Nu ai cum sa fii foarte furios, pentru ca il iubesti foarte mult. Si fiecare particica din iubirea pentru el, neutralizeaza furia pe care o poti resimti. Daca actionezi la fel si cu ceilalti, fie ca sunt rude, prieteni, colegi, de fiecare data cand esti iritat si frustrat din cauza lor, energia iubirii va actiona ca un lubrifiant si nu vor mai exista frictiuni.
“Nu poti sa ierti fara sa iubesti!” – Maya Angelou

Trebuie sa fim realisti, toti oamenii gresesc. Nimeni nu este perfect. Cu totii facem greseli, iar greseala inseamna evolutie. De aceea n-ar trebui sa facem mare caz atunci cand cineva comite o eroare. Invata cum sa ierti! Fara aceste greseli n-am putea evolua, nu ne-am putea dezvolta. N-am putea invata. Este foarte important sa facem greseli si sa invatam din ele si sa nu le mai repetam.

Iar atunci cand te simti ranit, nu reactiona imediat. Asteapta un moment, gandeste, pune-te in pielea celuilalt, vezi situatia din mai multe perspective. Analizeaza care sunt motivele pentru care o persoana ar reactiona asa, de ce te simti tu furios si ce ai face ca sa corectezi actiunea si ca sa ierti. Deseori oamenii se ranesc reciproc pentru ca nu reusesc sa se puna in pielea celorlalti, sa inteleaga emotiile acestora.

“Ai libertatea de a alege intre a te balaci in mocirla sau a iubi pentru a trai fericit” – Maestrul Choa Kok Sui

Cateodata, in ciuda analizei, in ciuda intelegerii, in ciuda uitarii si a iertarii, poate persista o furie interioara. Si atunci apare intrebarea: cum poti sa ierti cand tu esti inca furios? Raspunsul este simplu: fara eliberarea acestei furii si a emotiilor negative, iertarea nu este completa.
Poti incerca sa ii scrii o scrisoare celui care te-a ofensat in care sa-i explici situatia si sentimentele pe care ti le starneste, apoi sa arzi sau sa rupi scrisoarea. In acest fel, furia si frustrarea vor fi eliberate prin cuvinte, iar arderea va fi un proces de eliberare si purificare a energiilor. Astfel te vei simti eliberat, mai usurat si mai fericit.

In unele relatii, iertarea poate fi un proces foarte dificil. De cele mai multe ori aceste tipuri de relatii au angajamante karmice si vin din vietile anterioare.

Pentru a-i putea ierta pe acesti oameni trebuie sa faci constant procese constiente de iertare, din nou si din nou, pana cand te eliberezi de toata furia si de toate resentimentele din interiorul tau.

Tehnica Tablei albe presupune stergerea tuturor incidentelor negative si inlocuirea lor cu situatii pozitive. In acel moment te vei simti eliberat de furie, resentiment si vei regasi pacea si fericirea interioare.

Pentru a atinge pacea si armonia interioara, e nevoie sa ierti si sa ceri iertare, iar cheia este sa ii ierti pe altii inainte de a cere propria iertare. Mantrele pentru iertare sunt foarte puternice si te pot ajuta sa ii ierti pe cei care te-au ranit, eliberandu-te astfel de conexiunile energetice negative care va leaga. Vizualizeaza oamenii care te-au ranit si rosteste o mantra de iertare, apoi cere iertare. Repeta procesul daca este nevoie, pana cand simti ca nu mai este in tine nicio urma de furie si ura.

Atunci cand ai aura imbogatita cu energia iubirii si a pacii, vei atrage in viata ta oamenii potriviti si vei avea relatii armonioase.

“Iertare nu inseamna sa recunosti cine are sau nu are dreptate, iertare inseamna sa faci ceea ce este corect” – Maestrul Choa Kok Sui

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata