Cum să-ți îngrijești animalul de companie la temperaturi de 35 de grade?

5 min citire

Inrolare trafic.ro
În timpul verii, temperaturile urcă în mod regulat la niveluri care sunt atât inconfortabile, cât și periculoase pentru noi, dar și pentru animalele de companie. Orice climat în care temperatura nu este controlată poate deveni mortal. În aceste condiții, specialiștii vin cu sfaturi ideale pe timp de caniculă, și îți explică cum să-ți îngrijești animalul de companie la temperaturi de 35 de grade.

Sfaturi ideale pe timp de caniculă, pentru animalul de companie

Atunci când afară se încălzește, proprietarii de animale de companie, de câini și pisici, trebuie să își amintească să își țină la răcoare patrupezii, caii și orice alte animale iubite. În ceea ce privește umbra, asigurați-vă că, atunci când animalul de companie se află în aer liber, acesta se află într-o zonă umbrită, în special în timpul căldurii zilei.

Bolurile cu apă curată, răcoroasă și schimbată frecvent ajută, de asemenea, la menținerea temperaturii controlabile și a paraziților de apă la distanță.

Mai trebuie știut că, animalele de companie cu blană groasă, care sunt supraponderale sau care au probleme respiratorii sunt predispuse în special la lovituri de căldură.

Cum să-ți îngrijești animalul de companie la temperaturi de 35 de grade

Când vine vorba de caniculă și animalul de companie, experții spun că ar trebui să ținem cont de cel puțin 6 factori importanți, care pot determina modul în care vor reacționa la căldura intensivă.

Așadar, luați în considerare posibilitatea de a tunde blana animalului de companie vara și de a-l peria frecvent. Și ca fapt divers, unii au găsit soluția găsită într-o vară caniculară pentru animalul lor de companie.

 

Hidratarea este esențială

În timp ce faci plimbarea animalelor ziua, poartă întotdeauna cu tine un castron și apă proaspătă, astfel încât animalul de companie să poată rămâne hidratat pe drum. Poți achiziționa chiar și o sticlă de apă pentru animale de companie la îndemână, cu un bol de apă.

Sfaturi ideale pe timp de caniculă. Cum să-ți îngrijești animalul de companie la temperaturi de 35 de grade

Chiar și atunci când stai acasă, asigură-te că îi pui la dispoziție apă proaspătă și rece într-un loc ușor accesibil. Ia în considerare plasarea unor boluri de apă suplimentare în jurul casei, doar pentru a fi în siguranță.

Limitează activitățile în aer liber

Când soarele este la apogeu, este mai bine să eviți plimbările lungi sau sesiunile intense de joacă în aer liber. Optează pentru plimbări dimineața devreme sau seara târziu, când temperaturile sunt mai scăzute și suprafețele pavajului sunt mai puțin susceptibile de a le arde labele. Ca și în cazul câinilor, experții spun că trebuie să fii atent la semnul care îți arată că pisica ta are insolație.

Pentru câini care au un companion căruia îi place să se joace în aer liber, ia în considerare activitățile pe bază de apă, cum ar fi o piscină pentru copii sau aspersoare, pentru a-i ajuta să se răcorească.

Nu lăsa niciodată animalul de companie nesupravegheat în apropierea piscinelor sau a altor corpuri de apă. Nu numai că ar putea fi un înotător slab, dar trebuie, de asemenea, să te asiguri că nu bea apă clorurată sau nesigură. După înot, nu uita să le speli pentru a îndepărta sarea sau clorul de pe blana lor.

Construiește refugii la umbră

Oferă animalelor de companie zone umbrite în curte sau pe terasă, precum și locuri răcoroase în casă. Acest lucru le va permite să scape de lumina directă a soarelui și să se elibereze de căldură.

Dacă animalul tău de companie are o blană groasă, de obicei nu este recomandat să îl tunzi vara. Acesta are nevoie de blană pentru a-și regla temperatura corpului, iar perierea frecventă a câinelui sau a pisicii le va subția blana și va ajuta la reglarea temperaturii corpului.

Sfaturi ideale pe timp de caniculă. Cum să-ți îngrijești animalul de companie la temperaturi de 35 de grade

Nu lăsa niciodată animalele de companie în vehicule

Pare de bun simț pentru iubitorii de animale să nu lase niciodată câinele într-o mașină fierbinte.

Ceea ce este surprinzător pentru mulți este descoperirea a cât de fierbinte poate deveni un vehicul într-o zi care pare doar caldă pentru majoritatea dintre noi.

 

Aşadar,  mai sunt multe alte lucruri pe care le poți face pentru a-i asigura animalului tău de companie condiții optime, mai ales pe caniculă, astfel fii amabil cu prietenii tăi nevorbitori și cu patru picioare și lasă-i acasă înainte de a pleca undeva cu maşina.

Sursa – playtech.ro