Cum se curăță cel mai bine ochelarii?

De Jurnalul Național Actuale Utile 144 citiri
4 min citire
Se ştie bine că ochelarii de vedere adună de toate. Praf, murdărie, ulei, grăsime și nu numai. O pată cât de mică pe ochelari poate avea un impact major asupra vederii. Deși nu există o modalitate infailibilă de a scăpa definitiv de murdărie, există câteva trucuri pentru a păstra ochelarii curați și vederea clară, potrivit Howstuffworks.

În acest sens, nu e ceva neobișnuit ca adesea să folosim mâneca tricoului sau un prosop de hârtie pentru a ne șterge ochelarii, doar pentru a descoperi că nu am făcut decât să înrăutățim lucrurile. Acea pată din centrul lentilei se răspândește acum de la o margine la alta a ramei.

Chiar dacă sunt deseori folosite ca ultimă opţiune, şerveţelele sau mânecile nu sunt cea mai bună soluţie. Articolele vestimentare şi şerveţelele lasă pe lentile particule de praf sau murdărie care duc la micro-zgârieturi. Acestea afectează treptat calitatea lentilelor şi, în consecinţă, vederea are de suferit.

Curățați ochelarii cu săpun

Se pare că păstrarea ochelarilor fără pete și zgârieturi este și ieftină, și ușoară. Nu trebuie decât să-i spălați, ușor.

Cea mai bună rutină pentru a avea ochelarii curați:

-Spălați-vă mâinile pentru a scăpa de orice murdărie sau germeni.
-Clătiți ochelarii cu apă caldă (nici prea fierbinte, nici prea rece).
-Adăugați o picătură de detergent de vase delicat pe lentile
-Aplicați pe ambele părți ale lentilelor
-Clătiți
-Uscați totul cu o cârpă fără scame sau din microfibră

Curățarea ramelor

Îngrijirea incorectă poate duce la deteriorarea ramei:

Jetul de apă călduţă neutru oferă rezultate de curăţare bune. Atunci când curăţaţi ochelarii, ţineţi de părţile laterale ale ramei. Acest lucru previne îndoirea sau, mai rău, ruperea ramei

Din motive de igienă, se recomandă curăţarea periodică a părţilor laterale şi a pernuţelor pentru nas. Acest lucru optimizează modul în care se așază ochelarii şi eliminarea substanţelor grase previne alunecarea.

Patru lucruri de evitat când curățați ochelarii

Există câteva lucruri de evitat, cum ar fi mâneca tricoului, prosoapele de hârtie, șervețele și orice altceva care nu este special pentru lentile. Aceste lucruri pot zgâria lentilele, care nu pot fi curățate.

S-ar putea să fii tentat să folosești ceva cu acetonă, cum ar fi un agent de îndepărtare a lacului de unghii, cum e acetona, pentru a elimina petele, dar substanța este prea dură pentru ochelari. Curățătoarele cu ultrasunete par a fi o idee bună, dar pot zgâria lentilele.

Soluțiile antiaburire sunt recomandate?

Dacă nu îți plac lentilele de contact din diverse motive și vrei să rămâi la ochelari, o provocare este să eviți aburirea lentilelor iarna.

Pentru a evita neplăcerea cauzată de aburirea lentilelor, poți încerca trei sugestii:

Practic, după ce ai curățat ochelarii, aplică puțină spumă de ras pe ambele părți ale lentilelor. Apoi îndepărtează spuma de ras cu apă caldă. Vei observa că lentilele nu se mai aburesc;

Există spray-uri antiaburire pentru ochelari. Pulverizează pe ambele părți ale lentilelor, apoi șterge-le cu laveta din microfibră;
Poți aplica un tratament special antiaburire, aceasta fiind cea mai bună soluție.

Sursa – www.capital.ro

TAGGED: ,