Cum va fi vremea la finalul lunii august 2023?

De Jurnalul Național Actuale Meteo 137 citiri
4 min citire
 

Deși suntem, încă, în prima jumătate a lunii august, ANM ne spune cum va fi vremea la finalul lunii august 2023. Prognoza meteo din România, va fi din păcate, împărțită între caniculă și ploi torențiale.

ANM anunță cum va fi vremea la finalul lunii august 2023

Luna august, deși ar fi trebuit să prezinte valori termice ceva mai ridicate, se prezintă altfel. De exemplu, valorile termice înregistrate în Capitală sunt de doar 22 de grade, iar maxima zilei nu va trece de cel mult 31 de grade, iar șansele de precipitații sunt de doar 10%.

În ceea ce privește prognoza meteo, ANM a publicat pe 14 august, datele pentru următoarele două săptămâni, date în care aflăm cum va fi vremea la finalul lunii.

 

Spre exemplu, în Banat și Crișana, între 16 și 17 august nu vor fi mai mult de 32 de grade, valorile maxime, iar cele minime sunt cuprinse între 14 și 18 grade.

Pentru Transilvania și Maramureș, maximele vor fi cuprinse, între 14-14 august, între 28 și 30 de grade, iar minimele între 12 și 14 grade.

Pentru aceste două regiuni ANM mai spune că ”Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 16 august, însă acestea vor avea mai ales caracter local.”

Prognoza meteo pentru estul și sud-estul teritoriului

În estul și sud-estul România, ANM spune cum va fi vremea la finalul acestei luni.

Așadar, vremea va fi ceva mai normală pentru august, cu valori maxime între 30 și 34 de grade maximele, minimele fiind cuprinse între 18 și 20 de grade, mai ales în datele de 24 și 25 august, iar ca precipitații, ANM precizează că ”Local vor mai fi averse, cu probabilitate mai mare între 17 și 22 august.”

 

România împărțită între caniculă și ploi torențiale

În perioada de referinţă, în Muntenia și Oltenia, ANM spune că vor fi fenomene de caniculă și ploi torențiale, iar valorile termice maxime vor fi cuprinse înre 30 și 35 de grade, iar în ceea ce pivesc minimele, se vor înregistra valori între 15 și 20 grade.

În aceste zone ”Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în aproape fiecare după-amiază, însă acestea se vor semnala cel mult local.”, spune ANM.

Mai reamintim că pentru ziua de astăzi, 15 august, ANM a emis o avertizare meteo în care se precizează că vor fi ” averse care vor acumula peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului” în județele Gorj, Vâlcea și Dolj.

 

Cum va fi vremea la finalul lunii august la munte

Până la sfârşitul lunii, ”Vremea nu va avea variații semnificative din punct de vedere termic, mai ales la valorile diurne, astfel că acestea se vor situa în jurul mediei de 20 de grade pe aproape tot intervalul de prognoză.

Diminețile vor fi mai răcoroase doar la început, apoi minimele termice vor crește ușor, iar pe toată perioada se vor situa între 10 și 12 grade, mediat regional.

Aici, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat din data de 15 august și se va manifesta cu precădere după-amiaza și seara.”, spune ANM în prognoza emisă pe 14 august a.c.

Sursa – playtech.ro