De ce este bine să bei apă cu un strop de sare înainte de culcare?

De Jurnalul Național Lifestyle Sănătate Utile 265 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Trezirea în toiul nopții este pe cât de enervantă, pe atât de frecventă. Trezirea frecventă pentru a urina în timpul nopții se numește nicturie. Majoritatea bărbaților și femeilor de peste 40 de ani spun că se trezesc, cel puțin o dată pe noapte, pentru a merge la baie și a urina.

Este important să mergem la baie când organismul ne cere, dar este, de asemenea, important să protejăm calitatea somnului  cât mai neperturbat. De aceea, încercarea de a nu mai bea apă înainte de culcare, pentru a evita călătoriile nocturne la baie, s-ar putea să aibă exact efectul invers, scrie Healthdigest.

Se poate oare ca un pahar de apă, char înainte de culcare, să fie antidotul la trezirea și mersul la baie pe timpul nopții? Răspunsul este DA, dacă adăugați puțină sare, spune asistentul medical Jonathan Steele.

Sarea neprocesată ajută apa să intre în toate celulele noastre

Astfel, „Menținerea echilibrului de apă și electroliți interni în organism vă poate împiedica să aveți nevoie să eliminați excesul de apă în timpul nopții. „Sarea neprocesată ajută apa să intre în toate celulele noastre”, afirmă acesta.

Schimbarea ceștii de ceai sau a paharului cu lapte, pe care ne-am obișnuit să le bem înainte de culcare, cu un pahar cu apă cu un strop de sare, vă poate împiedica să vă treziți pentru a merge la baie, spune Steele.

Sodiul este un mineral de care avem nevoie fizic

Cu toate acestea, CDC avertizează că majoritatea adulților consumă deja mai mult sodiu decât aportul zilnic recomandat. Așadar, dacă vreți să adaugați un strop de sare în apă, ar fi bine să vă asigurați că sodiulm din organism este în parametri normali.

În contextul sanitar, sodiul este un mineral de care avem nevoie fizic. Ajută la transmiterea impulsurilor nervoase, asigură o funcție musculară adecvată (inclusiv pe cea a sistemului cardiovascular) și menține echilibrul adecvat al fluidelor în organism, conform Harvard Health Letter. Dar prea mult sodiu în organism poate duce la o serie de probleme de sănătate.

Risc pentru hipertensiune arterială, boli renale cronice și insuficiență cardiacă

În opinia sa, „Aportul ridicat de sare este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru hipertensiune arterială, boli renale cronice și insuficiență cardiacă”, a declarat dr. Spencer Kroll, specialist în medicină internă.

”O reducere cât de mică a consumului de sare scade tensiunea arterială și, pe termen lung, scade riscul bolilor cardiovasculare”, susține el.
Aşadar, în același timp, pot apărea probleme de sănătate și dacă aportul de sodiu scade sub nivelul minim de care organismul are nevoie și care este, conform Asociației Americane a Inimii, de 500 de miligrame pe zi.