De ce trebuie să folosești hosting web de calitate pentru a avea un blog de succes

25

Cu toate că în ultima perioadă vloggurile, adică video blogurile au devenit cele mai renumite prin simplul fapt că se urmăresc și distribuie videoclipurile foarte ușor, blogurile vor rămâne o prezență mai importantă în online media, cu linkuri transmise destul de ușor pe rețelele de socializare.

Din punct de vedere al câștigurilor obținute, mai mult ca sigur, există mai mulți bloggeri decât vloggeri care reușesc să ajungă de la un hobby banal la o formă de venit, cât ar fi de mică.

Un blog poate să atragă mai multe tipuri de venituri, începând cu advertorialele, recenziile plătite, articole și linkuri SEO, bannere, afilieri, concursuri sponsorizate și până la videoclipuri ușor de distribuit pe Facebook, Twitter și nu numai.

Un blog cu impact mare ține cont de aplicarea unor standarde de dezvoltare, însă și de o rețetă personală inspirată: acel ingredient minune care poate să facă diferența între un blog obișnuit și unul care atrage mulți urmăritori, cititori de bază, care realizează buzz în social media prin distribuiri naturale. Cum să ai așadar un blog de succes? Există mai multe condiții, însă una dintre cele mai importante ( și de multe ori ignorate de bloggerii de la începutul carierei) este web hostingul.

Însă de ce este atât de importantă găzduirea web pentru un blog avansat? În mod clar, alegerea unui plan de hosting de o calitate foarte mare nu îți asigură succesul unui blog. Doar că, existența unui astfel de serviciu web face loc pentru o dezvoltare potrivită a blogului și evitarea eșecurilor din cauza problemelor tehnice.

Însă cum ajută, mai clar, o soluție eficientă de hosting, pentru dezvoltarea unui blog de succes? Este esențial ca uptime-ul să fie unul cât mai aproape de maxim, adică peste 99,9%. Așadar, în orice clipă în care un utilizator ajunge pe website, să îl poată accesa. Este importantă și experiența în sine, viteza cu care se încarcă website-ul, navigarea prin pagini, vizualizarea eficientă a conținutului de orice fel, chiar și video.

Utilizatorul va putea interacționa optim cu website-ul și chiar va putea distribui anumite materiale, care, la rândul acestora, vor aduce vizitatori noi. În momentul în care un blog are clipe în care nu poate fi accesat, tot efortul de promovare însă și tot potențialul de creștere naturală via rețelele sociale sunt anulate din cauza problemelor tehnice. În ziua de azi, viteza este foarte importantă, timpul are o valoare foarte mare, iar utilizatorul de internet sancționează imediat un website lent prin părăsirea lui și evitarea sa, de asemenea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner