Despre Florin Piersic, medicul Adrian Marinescu spune: ”Este stabil, este cu o stare generală putem spune bună”

De Jurnalul Național Actuale Lifestyle Sănătate 121 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
După câteva zile de nebuloasă, două intervenții de urgență și un transfer rapid la București, în cele din urmă s-a aflat cum se simte Florin Piersic acum, medicul Adrian Marinescu dând detalii noi despre marele actor.

Medicul explică cum se simte Florin Piersic acum

După ce pe 29 aprilie era internat de urgență, și i se făcea o primă intervenție chirurgicală de urgenă la genunchi, actorul avea să fie transferat de la Spitalul Militar la Institutul Inimii, ambele din Cluj.

Aici, medicii mai aveau să intervină chirurgical încă odată, având în vedere complicațiile apărute la stimulatorul cardiac pe care Florin Piersic îl avea montat.

”Dumnealui a ajuns la Spitalul Militar în urma unei infecții pe care probabil a contractat-o printr-o branulă care i-a fost montată cu câteva zile înainte.”, a explicat Horia Roșianu, medic primar cardiolog la Institutul Inimii Cluj Napoca.

Ulterior, infecția avea să pună probleme și mai mari de sănătate, astfel că era transferat la București, la Institutul de Boli Infecționase „Matei Balș”, și pus sub observație permanentă și, așa cum explica medicul Adrian Marinescu, nu la Terapie Intensivă, ci într-o rezervă.

După cel puțin 48 de ore de zvonuri și speculații, medicul Adrian Marinescu a decis să explice cum se simte Florin Piersic acum:

”Este stabil, este cu o stare generală putem spune bună, pentru că vorbim de o vârstă și de bolile cronice, dar comunicăm foarte bine, este prezent, chiar am putut să ne bucurăm de șarmul dumnealui, care nu lipsește”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu, conform Antena 3 CNN.

Detalii noi despre marele actor

Deși se vehicula că ar fi contractat și o bacerie nozocomială, medicii de la „Matei Balș” aveau să explice că, de fapt, este vorba de un stafilococ, dar că tratamentul stabilit de medici ține sub control infecția și că nu este vorba despre altceva.

Dar, cu toate astea, la 88 de ani, sunt momente cumplite pentru Florin Piersic.

”Este o bacterie pe care o avem toți, inclusiv pe piele. Nu trebuie să existe o legătură între acest stafilococ și o infecție severă care să aibă legătură cu vreun spital.

Septicemie este termenul vechi, care înseamnă, pe înțelesul foarte clar, o infecție generalizată, care e depășit o infecție localizată. Eu cred că lucrurile stau în felul următor.

Putem discuta despre un sepsis, dar mare atenție, ce se înțelege în general prin sepsis, care afectează multi-organic, nu intră în discuție”, a mai spus medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș.

Medicul Adrian Marinescu: „S-a făcut o confuzie”

Deși se știau câteva lucruri despre evoluția stării de sănătate a actorului Florin Piersic, în spațiul public au apărut anumite speculații care au creat confuzie și, posibil, chiar panică în rândul unora.

În acest sens, în cursul zilei de ieri același medic a explicat despre ce este vorba, acentuând faptul că „S-a făcut o confuzie”:

„S-a făcut o confuzie, în condițiile în care eu cred că explic destul de clar, legătura sau ceea ce s-a spus despre stafilococ, adică despre bacterie, s-a discutat în cursul zilei de astăzi, s-a vorbit că e un stafilococ care reprezintă bacterie de spital și că ar fi agresiv, ori este total neadevărat.

Vorbim de un stafilococ din toate datele pe care le avem, care este absolut sensibil și-a păstrat sensibilitatea la antibiotice, ceea ce înseamnă că este stafilococul pe care noi toți îl avem și pe piele, este ubicuitar, adică există peste tot.

Dacă ne-am testat, probabil și noi l-am găsit. Deci nu trebuie să existe un semn de egalitate între acest stafilococ care există absolut peste tot și o infecție severă care să aibă legătură cu vreun spital”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Antena 3 CNN.

Din informațiile de ieri seară, într-o anume măsură confirmate în acest moment și de medicul Marinescu, actorul ar urma să fie mutat de la Matei Balș, în primă fază la un spital privat, și mai apoi la Spitalul „Foișor”, pentru a rezolva problema protezei de la genunchi.

Sursa – playtech.ro