Despre gustarea pe care o mănâncă un medic cardiolog în fiecare zi, mulți credeau că e nocivă, dar doctorul contrazice mitul

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 126 citiri
6 min citire
Majoritatea dintre noi ne dorim să fim sănătoși, iar asta implică, în mod clar, și o anume dietă. Dar, contrar a ceea ce se crede, există o anume gustare care ne-ar putea ajuta în acest sens. Astfel, care este gustarea pe care o mănâncă un medic cardiolog în fiecare zi, și care nu este atât de nocivă pe cât ar părea.

Gustarea de zi cu zi, poate fi sănătoasă

Chiar dacă avem mese regulate, și la ore fixe, ceea ce este între aceste ore, de cele mai multe ori ni se spune că nu este neapărat sănătos. Vorbim de acele gustări pe care le luăm în timpul zilei, fie că ne aflăm la birou, fie că suntem acasă și nu avem altceva de făcut.

Dar, așa cum spun unii medici, gustările de zi cu zi, pot fi sănătoase, iar în cazul de față vorbim de o anume gustare. Într-un articol publicat recent, un medic cardiolog vine și dărâmă un anume mit, referitor la banalele floricele de porumb:

În afirmaţiile sale, „Această gustare este bună pentru sănătatea inimii, deoarece este bogată în fibre și săracă în calorii. ”, explică medicul cardiolog.

Cât de bune sunt pentru sănătate floricelele de porumb?

Din informaţiile medicului cardiolog, dar și în urma unor studii realizate de dieteticieni, floricelele de porumb sunt una dintre cele mai sănătoase și mai populare gustări din lume.

 

Sunt încărcate cu nutrienți importanți și oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, sunt uneori preparate cu cantități mari de grăsimi, zahăr și sare, ceea ce poate determina o supraalimentare.

În precizările sale, ”Din acest motiv, este foarte important să vă pregătiți floricelele de porumb în mod corect. Acesta poate fi fie super sănătos, fie foarte nesănătos, în funcție de modul în care îl preparați.”, mai explică medicul.

Floricelele de porumb, gustarea bogată în antioxidanți polifenoli

Polifenolii sunt antioxidanți care ajută la protejarea celulelor noastre de daunele provocate de radicalii liberi. Un studiu din 2019 a arătat că popcornul conține cantități foarte mari de polifenoli. Polifenolii sunt legați de diverse beneficii pentru sănătate.

 

Acestea includ o mai bună circulație a sângelui, o sănătate digestivă îmbunătățită și un risc redus de multe boli, inclusiv hipertensiune și diabet. Mai multe studii au arătat, de asemenea, că polifenolii pot reduce riscul de cancer, inclusiv cancerul de prostată și de sân.

Gustarea pe care o mănâncă un medic cardiolog în fiecare zi. Mulți credeau că e nocivă, dar doctorul contrazice mitul

În contextul cercetărilor, fibrele alimentare pot reduce riscul multor boli, cum ar fi bolile de inimă, obezitatea și diabetul de tip 2. Fibrele pot ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate și pot promova sănătatea digestivă. Consumul zilnic recomandat de fibre este de 25 de grame pentru femei și 38 de grame pentru bărbați. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor mănâncă mult mai puțin decât atât. Datele mai arată că, de fapt, 100 de grame de floricele de porumb conțin 15 grame de fibre, ceea ce contribuie în mare măsură la satisfacerea necesarului zilnic de fibre.

 Popcornul preambalat pentru microunde, poate fi dăunător

În prezent, există mai multe moduri de a savura popcornul, dar cel mai convenabil și mai popular tinde să fie varianta preambalată pentru microunde. Majoritatea pungilor pentru cuptorul cu microunde sunt căptușite cu o substanță chimică numită acid perfluorooctanoic, care a fost asociată cu o varietate de probleme de sănătate.

 

Acestea includ ADHD, greutate mică la naștere și probleme tiroidiene, pentru a numi doar câteva. Floricelele de porumb pentru microunde pot conține, de asemenea, diacetil, care este o substanță chimică care se găsește în aromele artificiale de unt. Deși riscul pentru publicul larg nu a fost identificat în mod clar, studiile pe animale continuă să arate că inhalarea diacetilului poate afecta căile respiratorii și poate provoca boli pulmonare.

Gustarea pe care o mănâncă un medic cardiolog în fiecare zi. Mulți credeau că e nocivă, dar doctorul contrazice mitul

Multe mărci de popcorn pentru microunde sunt fabricate folosind uleiuri hidrogenate, care pot conține încă urme de uleiuri parțial hidrogenate sau grăsimi trans dăunătoare. Studiile au asociat grăsimile trans cu un risc crescut de boli de inimă și alte boli grave, motiv pentru care nu mai este permisă comercializarea acestora în alimentele vândute. Chiar dacă anumite mărci spun că nu conțin aceste substanțe chimice, este posibil să doriți totuși să le evitați, deoarece este atât de ușor să vă faceți singuri popcornul sănătos.

 

În concluzie, putem spune că floricelele de porumb naturale, nu cele preambalate, sunt super sănătoase, fiind bogate în mai multe substanțe nutritive importante, cum ar fi vitaminele, mineralele și antioxidanții polifenoli.

Nu numai atât, dar sunt, de asemenea, incredibil de gustoase și una dintre cele mai bune surse de fibre din lume. Până la urmă, floricelele de porumb sunt gustarea sănătoasă, iar consumul moderat poate chiar să ajute la pierderea în greutate.

Sursa – playtech.ro