Despre sistemul imunitar

0

Sistemul imunitar este cel care îți protejează organismul iar în momentele în care acesta nu funcționează cum trebuie apar și diferite afecțiuni.Acesta te protejează de viruși, bacterii, ajutând corpul să lupte în orice momente.

Sistemul imunitar este cel care controlează alergiile și acesta este influențat de sistemul digestiv, implicit de microbiomul existent în intestine si  face lucruri uimitoare pentru a te ajuta să-ți menții sănătatea.

S-a dovedit științific că în momentul în care suntem expuși la diferite alimente în copilărie, organismul nostru dezvoltă o toleranță pentru acestea.

Sistemul digestiv este important pentru felul în care copiii devin toleranți la alimente, așadar hrănirea lor cu alune, ouă, pește, acest lucru putând preveni dezvoltarea unor alergii ulterior.

Sistemul imunitar poate fi afectat de stres chiar din copilărie. Stresul și traumele încetinesc răspunsul parasimpatic și activează răspunsul simpatic, suprimând sistemul imunitar și digestia. Iar cei care au avut traume în copilărie sunt mai predispuși la apariția bolilor autoimune.

Mai poate fi influențat și de starea ta de spirit. Practic, poți combate efectele stresului adoptând o atitudine pozitivă.  Gândirea pozitivă si optimismul duce la îmbunătățirea sistemului imunitar.

O parte importantă a sistemului imunitar este timusul, o glandă cu structură mixtă, cu rol de epiteliu secretor și organ limfatic. Aceasta este localizată retrosternal și se modifică dramatic pe perioada vieții.

Un alt lucru care îți poate schimba sistemul imunitar este sarcina. Din această cauză este posibil să te îmbolnăvești mai ușor, mai ales când vine vorba despre o răceală obișnuită, așadar dacă ești însărcinată ar trebui să te asiguri că ai grijă și de sistemul imunitar, protejându-de de microbi.

sursa elle.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata