Early Game Ventures a finalizat prima rundă de investiţii în UniApply

64

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) a finalizat o rundă de investiţii în UniApply (vreaulafacultate.ro), companie care construieşte o platformă ce facilitează managementul relaţiei dintre facultăţi şi studenţi, procesul de selectare a unei facultăţi şi aplicarea propriu-zisă, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Această companie are target global, cu atenţie deosebită acordată studenţilor din China şi India care aplică la facultăţi din Europa de Vest. Pe piaţa românească, UniApply operează sub denumirea vreaulafacultate.ro şi intenţionează să devină platforma de referinţă pentru admiterea noilor studenţi în ciclul de învăţământ universitar.

În această rundă, alături de EGV au mai participat Simple Capital şi angel investors. Echipa DLA Piper (Cristina Bucur şi Ciprian Frandeş) a asigurat asistenţa juridică a tranzacţiei.

„Asistăm la o revoluţie în învăţământ, determinată în primul rând de pandemia COVID, dar şi de evoluţia naturală a lucrurilor. Credem că această revoluţie va lăsa urme adânci şi în învăţământul românesc. În sensul acesta, vedem în UniApply şi în platformele lansate de companie, vreaulafacultate.ro şi uniapply.org, infrastructura tehnologică necesară pentru a continua digitalizarea educaţiei. Ne îndreptăm către o lume în care accesul la educaţie nu ţine cont de graniţe, iar echipa UniApply face acest lucru mai uşor. Este o misiune generoasă, în care credem şi pe care ne dorim să o sprijinim prin capital, conexiuni şi resursele de care dispunem”, a declarat Dan Călugăreanu, partenerul Early Game care a iniţiat tranzacţia.

La rândul său, Andrei Nicolae, unul dintre fondatorii UniApply, a subliniat că intenţia este aceea de oferi o şansă corectă fiecărui student în a îşi găsi universitatea
potrivită.

„Reducem rata de abandon ajutând studenţii să înţeleagă care sunt opţiunile lor, dar mai ales prin faptul că lucrăm îndeaproape cu ei şi folosim tehnologii moderne ca ML şi RPA pentru a eficientiza toate procesele. Aplicaţia în sine este automatizată de platforma noastră, ce e important e să alegi bine universitatea, iar aici intervine magia UniApply. Au aplicat prin noi 13.000 de actuali studenţi, oameni cărora le-am îndeplinit visele. De două luni a început drumul nostru internaţional şi vrem ca
în 5 ani să avem peste un milion de studenţi aplicanţi. Viitorul e dat de educaţie, iar noi aducem educaţia mai aproape de oameni”, a spus Andrei Nicolae.

În prezent Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanţat cu prioritate prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 (POC) susţine investiţiile menite să răspundă nevoilor şi provocărilor legate de nivelul redus al competitivităţii economice, în special în ceea ce priveşte sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare şi inovare şi infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata