Elon Musk a pierdut 16,3 miliarde de dolari, după prăbuşirea acţiunilor Tesla

Foto: economica.net
0

Marţi 8 septembrie 2020, după ce prăbuşirea acţiunilor Tesla,  averea netă a lui Elon Musk a scăzut cu 16,3 miliarde de dolari, datorită celui  mai sever declin înregistrat într-o singură zi în istoria indicelui miliardarilor realizate pâna acum, transmite Bloomberg.

După ce General Motors Co (GM) a anunţat, marţi că va plăti aproximativ două miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 11% la producătorul american de camioane electrice Nikola Corp, titlurile Tesla au scăzut la Bursa de la New York cu 21%, înregistrându-se cel mai sever recul înregistrat vreodată, iar această tranzacţie va ajuta grupul american să concureze cu Tesla şi Ford.

De altfel, declinul Tesla a început săptămâna trecută, după ce acţiunile producătorului american de vehicule electrice nu au fost incluse în indicele S&P 500 al Bursei de la New York.

Aceste prăbuşiri se datorează turbulenţelor de pe pieţele bursiere, din ultimele zile, iar cei mai bogaţi oameni ai planetei s-au confruntat cu scăderea averilor.  Astfel, averea netă a şefului Amazon, Jeff Bezos, a scăzut cu 7,9 miliarde de dolari.

În timp ce averea lui Zhong Shanshan a crescut cu peste 30 miliarde de dolari – ajungând al treilea cel mai bogat om din China – după ce acţiunile companiei de îmbuteliere a apei pe care a înfiinţat-o au urcat în urma Ofertei Publice Iniţiale (IPO).

La debutul pe Bursa de la Hong Kong, titlurile Nongfu Spring au urcat cu 54%, majorând averea lui Zhong la 50,9 miliarde de dolari.

În acest context, pierderile înregistrate de Elon Musk şi câştigurile realizate de Zhong Shanshan sunt cele mai mari mişcări din istoria indicelui miliardarilor realizate de Bloomberg, excluzând revizuirile averilor nete, ale acestuia, în urma divorţului, redistribuirii şi moştenirii.

Aşadar, miliardarul Elon Musk, a cărei avere netă se situează acum la 82,3 miliarde de dolari, a ajuns pe locul cinci în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Luna trecută,  însă, Musk a intrat în club select al celor cu averi de peste o mie de miliarde de dolari, datorită pachetului său salarial generos şi a creşterii de aproape 500% a acţiunilor Tesla în perioada ianuarie – august.

În contextul dat, turbulenţele de pe pieţe şi anunţul General Motors privind alianţa cu Nikola au şters marţi aproximativ 80 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a Tesla. În timp ce acţiunile producătorului american de vehicule electrice au scăzut cu 21,06%, titlurile Nikola au urcat cu peste 40%.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata